Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Βασιλόπιτα πορτοκάλι

  • Χρόνος Μαγειρέματος1 hr 15 min
  • ΜερίδεςΜερίδες 10
recipe image Βασιλόπιτα πορτοκάλι

Υλικά

  • 260 ml χυμός πορτοκαλιού
  • 250 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
  • 5 αυγά
  • 400 γραμμάρια ζάχαρη
  • 2 κουταλιές του γλυκού μπέικινγκ πάουντερ
  • 1 κουταλιά του γλυκού μαχλέπι
  • 2 κουταλιές του γλυκού μαστίχα σκόνη
  • 500 γραμμάρια αλεύρι

Θρεπτικεσ πληροφοριεσ

Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ με το σύρμα, μέχρι να αφρατέψουν.
  2. Αναμειγνύουμε το Βιτάμ με τον χυμό πορτοκαλιού σε ένα άλλο μπολ.
  3. Με μια σπάτουλα ρίχνουμε το μείγμα των αυγών στο μείγμα του Βιτάμ και του χυμού πορτοκαλιού και ανακατεύουμε.
  4. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικινγκ πάουντερ και το ρίχνουμε στο μείγμα. Τέλος, προσθέτουμε τη μαστίχα και το μαχλέπι.
  5. Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα ταψί 24 εκατοστών και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 1 ώρα περίπου.