use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Βασιλόπιτα Πορτοκάλι

Στο site του Βιτάμ θα βρεις Χριστουγιεννιάτικη συνταγή για αφράτη, γιορτινή Βασιλόπιτα Πορτοκάλι. Για πεντανόστιμα Χριστουγεννιάτικα γλυκά και φαγητά βάλε Βιτάμ
  • Χρόνος Μαγειρέματος1 ώρες 15 λεπτά
  • Μερίδες10
recipe image Βασιλόπιτα πορτοκάλι

Υλικά

  • 260 ml χυμός πορτοκαλιού
  • 250 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
  • 5 αυγά
  • 400 γραμμάρια ζάχαρη
  • 2 κουταλιές του γλυκού μπέικινγκ πάουντερ
  • 1 κουταλιά του γλυκού μαχλέπι
  • 2 κουταλιές του γλυκού μαστίχα σκόνη
  • 500 γραμμάρια αλεύρι

      Εκτέλεση

      1. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ με το σύρμα, μέχρι να αφρατέψουν.
      2. Αναμειγνύουμε το Βιτάμ με τον χυμό πορτοκαλιού σε ένα άλλο μπολ.
      3. Με μια σπάτουλα ρίχνουμε το μείγμα των αυγών στο μείγμα του Βιτάμ και του χυμού πορτοκαλιού και ανακατεύουμε.
      4. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικινγκ πάουντερ και το ρίχνουμε στο μείγμα. Τέλος, προσθέτουμε τη μαστίχα και το μαχλέπι.
      5. Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα ταψί 24 εκατοστών και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 1 ώρα περίπου.