Γλυκά και ζαχαρωτά
Γλυκό σαλάμι ή κορμός σοκολάτας
Μερίδες 10

Ingredients
- 300 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
- 250 γραμμάρια γεμιστά μπισκότα
- 150 γραμμάρια μπισκότα τύπου πτι-μπερ
- 250 γραμμάρια κουβερτούρα
- 50 γραμμάρια σκόνη κακάο κοσκινισμένο
- 100 γραμμάρια ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
- 100 γραμμάρια φουντούκια χοντροσπασμένα
- 100 γραμμάρια αποξηραμένα βερίκοκα χοντροκομμένα
- 100 γραμμάρια αποξηραμένα δαμάσκηνα χοντροκομμένα
- 1 μικρό ποτήρι γλυκό κρασί από λιαστά σταφύλια (τύπου vinsanto)
- Ζάχαρη άχνη
- Διάφορα ζαχαρωτά
Execution
- Βάζουμε σε μπολ τα ξερά φρούτα (δαμάσκηνα και βερίκοκα) και τα περιχύνουμε με το κρασί. Τα αφήνουμε να μουλιάσουν για 1 ώρα τουλάχιστον.
- Στη συνέχεια, σπάμε σε μικρά κομμάτια τις σοκολάτες και τις αφήνουμε να λιώσουν σε μπεν μαρί.
- Ταυτόχρονα, σπάμε με τα χέρια μας τα μπισκότα σε μεγάλο μπολ και τα αναμΕιγνύουμε με το κακάο, την άχνη και τα φουντούκια.
- Λιώνουμε το Βιτάμ και το ρίχνουμε και αυτό στο μπολ με τα μπισκότα. Προσθέτουμε τις λιωμένες σοκολάτες και ανακατεύουμε.
- Τέλος, στραγγίζουμε τα ξερά φρούτα, τα ρίχνουμε στο υπόλοιπο μείγμα και ανακατεύουμε.
- Απλώνουμε στον πάγκο μας ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτο και, επάνω του, στρώνουμε μία λαδόκολλα. Αδειάζουμε το μείγμα κατά μήκος στη λαδόκολλα και δίνουμε σχήμα σαν ρολό.
- Τυλίγουμε καλά το ρολό με τη λαδόκολλα και το αλουμινόχαρτο και τοποθετούμε στην κατάψυξη. Περιμένουμε 1 ώρα περίπου να κρυώσει και να σφίξει.
- Στη συνέχεια, μεταφέρουμε το γλυκό μας στο ψυγείο. Το βγάζουμε μισή ώρα περίπου πριν το σερβίρουμε, για να μαλακώσει και να κόβεται πιο εύκολα.
- Γαρνίρουμε με ζάχαρη άχνη και ζελεδάκια σε σχήμα φρούτων και κόβουμε σε ροδέλες.

