Αλμυρό κέικ αλλαντικών
Χρόνος Μαγειρέματος45 min
Χρόνος ΠροετοιμασίαςNA
ΜερίδεςServes 10

Υλικά
- 4 πίτες για σουβλάκια
- 1 παριζάκι ή swan
- 1 ποτήρι τριμμένο κεφαλοτύρι
- 300 γραμμάρια γάλα
- 4 αυγά
- 1/2 ποτήρι ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά
- 100 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
- Αλάτι
- Αλεσμένο μαύρο πιπέρι
- Θυμάρι
- Δυόσμος ξερός
Energy (kcal) | 0 kcal |
Energy (kJ) | 0 kJ |
Protein (g) | 0.0 g |
Carbohydrate incl. fibre (g) | 0.0 g |
Carbohydrate excl. fibre (g) | 0.0 g |
Sugar (g) | 0.0 g |
Fibre (g) | 0.0 g |
Fat (g) | 0.0 g |
Saturated fat (g) | 0.0 g |
Unsaturated fat (g) | 0.0 g |
Monounsaturated fat (g) | 0.0 g |
Polyunsaturated fat (g) | 0.0 g |
Trans fat (g) | 0.0 g |
Cholesterol (mg) | 0 mg |
Sodium (mg) | 0 mg |
Salt (g) | 0.00 g |
Vitamin A (IU) | 0 IU |
Vitamin C (mg) | 0.0 mg |
Calcium (mg) | 0 mg |
Iron (mg) | 0.00 mg |
Potassium (mg) | 0 mg |
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
- Κόβουμε τις πίτες με τα χέρια σε πολύ μικρά κομματάκια.
- Βάζουμε το παριζάκι στο μούλτι και το πολτοποιούμε.
- Βάζουμε σε μια λεκάνη τα κομμάτια από τις πίτες, το παριζάκι, το κεφαλοτύρι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Αφού χτυπήσουμε τα αυγά, τα προσθέτουμε, μαζί με το γάλα, στη λεκάνη.
- Παίρνουμε το θυμάρι, το δυόσμο και την κόκκινη πιπεριά, τα ρίχνουμε στη λεκάνη και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
- Αλείφουμε με Βιτάμ μια φόρμα για κέικ και βάζουμε μέσα το μείγμα. Στη συνέχεια, κόβουμε λίγο ακόμα Βιτάμ και το απλώνουμε στην επιφάνεια του μείγματος.
- Ψήνουμε το κέικ για 45 λεπτά στους 180°C.