Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
close menuopen menu
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
Αλμυρό κέικ αλλαντικών
Χρόνος Μαγειρέματος45 λεπτά
Μερίδες10
Υλικά
Ingredients
4 πίτες για σουβλάκια
1 παριζάκι ή swan
1 ποτήρι τριμμένο κεφαλοτύρι
300 γραμμάρια γάλα
4 αυγά
1/2 ποτήρι ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά
100 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
Αλάτι
Αλεσμένο μαύρο πιπέρι
Θυμάρι
Δυόσμος ξερός
Εκτέλεση
Execution
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
Κόβουμε τις πίτες με τα χέρια σε πολύ μικρά κομματάκια.
Βάζουμε το παριζάκι στο μούλτι και το πολτοποιούμε.
Βάζουμε σε μια λεκάνη τα κομμάτια από τις πίτες, το παριζάκι, το κεφαλοτύρι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Αφού χτυπήσουμε τα αυγά, τα προσθέτουμε, μαζί με το γάλα, στη λεκάνη.
Παίρνουμε το θυμάρι, το δυόσμο και την κόκκινη πιπεριά, τα ρίχνουμε στη λεκάνη και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
Αλείφουμε με Βιτάμ μια φόρμα για κέικ και βάζουμε μέσα το μείγμα. Στη συνέχεια, κόβουμε λίγο ακόμα Βιτάμ και το απλώνουμε στην επιφάνεια του μείγματος.