Αφράτο Κέικ με Καρύδα
Δες συνταγή για αφράτο κέικ με καρύδα και Βιτάμ. Εύκολες, παραδοσιακές ελληνικές αλλά και διεθνής συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής, με φυτικό Βιτάμ
Δες συνταγή για αφράτο κέικ με καρύδα και Βιτάμ. Εύκολες, παραδοσιακές ελληνικές αλλά και διεθνής συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής, με φυτικό Βιτάμ
Χρ. μαγειρέματος50 λεπτά
Χρ. προετοιμασίας10 λεπτά
ΔυσκολίαΕύκολη
Μερίδες 10

Υλικά για το κέικ
- 100 γραμμάρια Βιτάμ Soft
- 2 μεγάλα αυγά
- 65 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό
- 90 γραμμάρια ζάχαρη
- 55 γραμμάρια ινδοκάρυδο
- 110 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού μπέικινγκ πάουντερ
- Ελάχιστο αλάτι
- 1 κάψουλα βανιλίνη
Υλικά για το frosting
- 50 γραμμάρια Βιτάμ Soft
- 40 γραμμάρια τυρί κρέμα
- 180 γραμμάρια άχνη
- 1 στικ φυσικής βανίλιας
- Ξύσμα λεμονιού (προαιρετικά)
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Στον κάδο του μίξερ βάζουμε όλα τα υλικά για το κέικ και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα για 3 λεπτά. Μεταφέρουμε σε αντικολλητική φόρμα 20 εκατοστών και ψήνουμε για 45-50 λεπτά.
- Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει καλά και ετοιμάζουμε το frosting, χτυπώντας όλα μαζί τα υλικά για 2 λεπτά. Διατηρούμε το frosting στο ψυγείο και, μόλις κρυώσει εντελώς το κέικ, καλύπτουμε το κέικ και πασπαλίζουμε με επιπλέον ινδοκάρυδο.

