use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

«Ραβανί» με άρωμα Pina Colada

  • Χρόνος Μαγειρέματος25 λεπτά
  • Μερίδες10
recipe image «Ραβανί» με άρωμα Pina Colada

Υλικά

Ingredients
  • 180 γραμμάρια ζάχαρη
  • 75 γραμμάρια Βιτάμ Soft και λίγο επιπλέον για τις φόρμες
  • 2 αυγά (χωρισμένοι οι κρόκοι από τα ασπράδια)
  • 120 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 80 γραμμάρια καρύδα τριμμένη
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 75 ml χυμός ανανά (συσκευασμένος από το σούπερ μάρκετ)
  • 180-240 ml σιρόπι από κομπόστα ανανά (ένα κουτί των 570 γραμμαρίων έχει περίπου 180 ml σιρόπι, αν το θέλουμε πολύ σιροπιαστό, παίρνουμε μεγαλύτερο κουτί)
Υλικά για το σερβίρισμα
  • 10-20 γραμμάρια Βιτάμ Soft
  • 5 φέτες ανανά στρογγυλές (μισή για κάθε κεκάκι)

      Εκτέλεση

      Execution
      1. Αφαιρούμε μία κουταλιά της σούπας ζάχαρη από τα 180 γραμμάρια και την αφήνουμε στην άκρη. Χτυπάμε την υπόλοιπη στο μίξερ με τα 75 γραμμάρια Βιτάμ Soft και αμυγδάλου για περίπου 10 λεπτά να αφρατέψουν
      2. Προσθέτουμε στο μείγμα τους κρόκους και συνεχίζουμε το χτύπημα για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να ανοίξει το χρώμα του και να γίνει πολύ ανοιχτό κίτρινο.
      3. Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε το ξύσμα από το πορτοκάλι, το χυμό ρόδι, το εκχύλισμα βανίλιας, 50 γραμμάρια αλεύρι και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
      4. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με σύρμα το αλεύρι, την καρύδα και το αλάτι.
      5. Προσθέτουμε στο μείγμα ζάχαρης-αυγών και το 1/3 του μείγματος αλευριού. Χτυπάμε, να ενσωματωθεί. Προσθέτουμε το μισό χυμό ανανά και χτυπάμε να ομογενοποιηθεί. Επαναλαμβάνουμε με τις ίδιες ποσότητες και, στο τέλος, ρίχνουμε το τελευταίο αλεύρι. Χτυπάμε να ενσωματωθεί.
      6. Σε ένα πολύ καθαρό μπολ ρίχνουμε τα ασπράδια αυγού και τη μία κουταλιά ζάχαρη που κρατήσαμε. Χτυπάμε με ηλεκτρικό αυγοδάρτη ή μίξερ (καθαρό και στεγνό), μέχρι να σχηματιστεί σφιχτή μαρέγκα (όταν σηκώνουμε τον αυγοδάρτη να δημιουργούνται κορυφές μαρέγκας που στέκονται καλά). Με μια μαρίζ μεταφέρουμε τη μισή μαρέγκα στο μείγμα μας και ανακατεύουμε απαλά, διπλώνοντας από κάτω προς τα πάνω. Συνεχίζουμε με την υπόλοιπη μαρέγκα, απαλά, μέχρι να ενσωματωθεί. Δεν το παρακάνουμε. Ο σκοπός μας είναι να μείνει ο αέρας από το χτύπημα της μαρέγκας μέσα στο μείγμα.
      7. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ατομικά φορμάκια σιλικόνης, τα οποία έχουμε βουτυρώσει με Βιτάμ Soft. (Αν οι φόρμες σας είναι καλές και ξέρετε ότι δεν κολλάνε, μπορείτε να παραλείψετε αυτό το βήμα, αλλά να θυμάστε πως το μείγμα κολλάει αρκετά.)
      8. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C αέρα (180°C αντιστάσεις) για περίπου 25 λεπτά ή μέχρι να βγει μια οδοντογλυφίδα καθαρή από το παχύτερο σημείο ενός κέικ.
      9. Αφήνουμε τα κέικ στις φόρμες να κρυώσουν πριν τα ξεφορμάρουμε! Τα ξαναβάζουμε στις φόρμες, βράζουμε το σιρόπι σε κατσαρολάκι για 1-2 λεπτά και ρίχνουμε το ζεστό σιρόπι ομοιόμορφα στα κεκάκια. Αφήνουμε για τουλάχιστον 15 λεπτά. Ξεφορμάρουμε και τα γυρνάμε ανάποδα για ακόμα 15 λεπτά, για να διανεμηθεί καλά το σιρόπι στο εσωτερικό.
      10. Ζεσταίνουμε λίγο Βιτάμ Soft σε ένα αντικολλητικό τηγανάκι. Υπολογίζουμε μισή φέτα ανανά για κάθε κεκάκι που θα σερβίρουμε, και τις σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά, μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα. Γυρνάμε και από την ανάποδη. Αφήνουμε να κρυώσει ο ανανάς.
      11. Σερβίρουμε τα κεκάκια με έξτρα καρύδα για γαρνιτούρα, μισή φέτα ανανά, και, αν θέλουμε, ένα κερασάκι για το εφέ Pina Colada!