Τάρτα ροδάκινο και φρέσκα μούρα
Χρόνος Μαγειρέματος40 min
Χρόνος ΠροετοιμασίαςNA
ΜερίδεςServes 8

Υλικά
- 250 γραμμάρια Βιτάμ
- 100 ml κρέμα γάλακτος
- 150 γραμμάρια ζάχαρη καστανή
- 1 κτγ τζίντζερ, τριμμένο
- 2 αστεροειδείς γλυκάνισους, τριμμένους
- 10 κόκκους μαύρο πιπέρι, σπασμένους
- 1 βανίλια
- 1 κιλό ροδάκινα
- 400 γραμμάρια φύλλο σφολιάτας
- 80 γραμμάρια μύρτιλα
- 80 γραμμάρια μούρα
- 80 γραμμάρια σμέουρα
- φρέσκος δυόσμος
- 150 ml κρέμα γάλακτος, χτυπημένη σε σαντιγί
Energy (kcal) | 0 kcal |
Energy (kJ) | 0 kJ |
Protein (g) | 0.0 g |
Carbohydrate incl. fibre (g) | 0.0 g |
Carbohydrate excl. fibre (g) | 0.0 g |
Sugar (g) | 0.0 g |
Fibre (g) | 0.0 g |
Fat (g) | 0.0 g |
Saturated fat (g) | 0.0 g |
Unsaturated fat (g) | 0.0 g |
Monounsaturated fat (g) | 0.0 g |
Polyunsaturated fat (g) | 0.0 g |
Trans fat (g) | 0.0 g |
Cholesterol (mg) | 0 mg |
Sodium (mg) | 0 mg |
Salt (g) | 0.00 g |
Vitamin A (IU) | 0 IU |
Vitamin C (mg) | 0.0 mg |
Calcium (mg) | 0 mg |
Iron (mg) | 0.00 mg |
Potassium (mg) | 0 mg |
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220ºC.
- Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το Βιτάμ, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και τα μπαχαρικά, και αποσύρουμε από τη φωτιά
- Πλένουμε και κόβουμε τα ροδάκινα στη μέση, αφαιρούμε το κουκούτσι και δημιουργούμε μια βάση.
- Απλώνουμε τη σφολιάτα σε ένα ταψί με μία λαδόκολλα από κάτω, και τοποθετούμε ομοιόμορφα τα ροδάκινα πάνω της πιέζοντάς τα ελαφρώς.
- Με ένα πινέλο, απλώνουμε από πάνω όλα το μίγμα μκαι ψήνουμε για 25 λεπτά περίπου.
- Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και γαρνίρουμε με διάφορα μούρα, φρέσκο δυόσμο και προαιρετικά τη σαντιγί.