use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Ihr Webbrowser ist veraltet und wird von Microsoft Windows nicht mehr unterstützt. Aktualisieren Sie auf einen neueren Browser, indem Sie eine dieser kostenlosen Alternativen herunterladen.
Γλυκά και ζαχαρωτά

Τάρτα ροδάκινο και φρέσκα μούρα

  • Χρ. μαγειρέματος40 λεπτά
  • Μερίδες 8
recipe image Τάρτα ροδάκινο και φρέσκα μούρα
Ingredients
  • 250 γραμμάρια Βιτάμ
  • 100 ml κρέμα γάλακτος
  • 150 γραμμάρια ζάχαρη καστανή
  • 1 κτγ τζίντζερ, τριμμένο
  • 2 αστεροειδείς γλυκάνισους, τριμμένους
  • 10 κόκκους μαύρο πιπέρι, σπασμένους
  • 1 βανίλια
  • 1 κιλό ροδάκινα
  • 400 γραμμάρια φύλλο σφολιάτας
Γαρνίρισμα
  • 80 γραμμάρια μύρτιλα
  • 80 γραμμάρια μούρα
  • 80 γραμμάρια σμέουρα
  • φρέσκος δυόσμος
  • 150 ml κρέμα γάλακτος, χτυπημένη σε σαντιγί
Execution
  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220ºC.
  2. Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το Βιτάμ, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και τα μπαχαρικά, και αποσύρουμε από τη φωτιά
  3. Πλένουμε και κόβουμε τα ροδάκινα στη μέση, αφαιρούμε το κουκούτσι και δημιουργούμε μια βάση.
  4. Απλώνουμε τη σφολιάτα σε ένα ταψί με μία λαδόκολλα από κάτω, και τοποθετούμε ομοιόμορφα τα ροδάκινα πάνω της πιέζοντάς τα ελαφρώς.
  5. Με ένα πινέλο, απλώνουμε από πάνω όλα το μίγμα μκαι ψήνουμε για 25 λεπτά περίπου.
  6. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και γαρνίρουμε με διάφορα μούρα, φρέσκο δυόσμο και προαιρετικά τη σαντιγί.