Γλυκά και ζαχαρωτά
Τάρτα ροδάκινο και φρέσκα μούρα
Χρ. μαγειρέματος40 λεπτά
Μερίδες 8

Ingredients
- 250 γραμμάρια Βιτάμ
- 100 ml κρέμα γάλακτος
- 150 γραμμάρια ζάχαρη καστανή
- 1 κτγ τζίντζερ, τριμμένο
- 2 αστεροειδείς γλυκάνισους, τριμμένους
- 10 κόκκους μαύρο πιπέρι, σπασμένους
- 1 βανίλια
- 1 κιλό ροδάκινα
- 400 γραμμάρια φύλλο σφολιάτας
Γαρνίρισμα
- 80 γραμμάρια μύρτιλα
- 80 γραμμάρια μούρα
- 80 γραμμάρια σμέουρα
- φρέσκος δυόσμος
- 150 ml κρέμα γάλακτος, χτυπημένη σε σαντιγί
Execution
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220ºC.
- Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το Βιτάμ, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και τα μπαχαρικά, και αποσύρουμε από τη φωτιά
- Πλένουμε και κόβουμε τα ροδάκινα στη μέση, αφαιρούμε το κουκούτσι και δημιουργούμε μια βάση.
- Απλώνουμε τη σφολιάτα σε ένα ταψί με μία λαδόκολλα από κάτω, και τοποθετούμε ομοιόμορφα τα ροδάκινα πάνω της πιέζοντάς τα ελαφρώς.
- Με ένα πινέλο, απλώνουμε από πάνω όλα το μίγμα μκαι ψήνουμε για 25 λεπτά περίπου.
- Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και γαρνίρουμε με διάφορα μούρα, φρέσκο δυόσμο και προαιρετικά τη σαντιγί.

