Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Τάρτα ροδάκινο και φρέσκα μούρα

  • Χρόνος Μαγειρέματος40 min
  • Χρόνος ΠροετοιμασίαςNA
  • ΜερίδεςServes 8
recipe image Τάρτα ροδάκινο και φρέσκα μούρα

Υλικά

  • 250 γραμμάρια Βιτάμ
  • 100 ml κρέμα γάλακτος
  • 150 γραμμάρια ζάχαρη καστανή
  • 1 κτγ τζίντζερ, τριμμένο
  • 2 αστεροειδείς γλυκάνισους, τριμμένους
  • 10 κόκκους μαύρο πιπέρι, σπασμένους
  • 1 βανίλια
  • 1 κιλό ροδάκινα
  • 400 γραμμάρια φύλλο σφολιάτας
  • 80 γραμμάρια μύρτιλα
  • 80 γραμμάρια μούρα
  • 80 γραμμάρια σμέουρα
  • φρέσκος δυόσμος
  • 150 ml κρέμα γάλακτος, χτυπημένη σε σαντιγί
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220ºC.
  2. Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το Βιτάμ, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και τα μπαχαρικά, και αποσύρουμε από τη φωτιά
  3. Πλένουμε και κόβουμε τα ροδάκινα στη μέση, αφαιρούμε το κουκούτσι και δημιουργούμε μια βάση.
  4. Απλώνουμε τη σφολιάτα σε ένα ταψί με μία λαδόκολλα από κάτω, και τοποθετούμε ομοιόμορφα τα ροδάκινα πάνω της πιέζοντάς τα ελαφρώς.
  5. Με ένα πινέλο, απλώνουμε από πάνω όλα το μίγμα μκαι ψήνουμε για 25 λεπτά περίπου.
  6. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και γαρνίρουμε με διάφορα μούρα, φρέσκο δυόσμο και προαιρετικά τη σαντιγί.