Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Κατσικάκι με αγκινάρες αυγολέμονο

  • Χρόνος ΜαγειρέματοςΔεν είναι διαθέσιμο
  • Χρόνος ΠροετοιμασίαςΔεν είναι διαθέσιμο
  • Μερίδες6
recipe image Κατσικάκι με αγκινάρες αυγολέμονο

Υλικά

  • 1 1/2 κιλό κατσίκι σε μερίδες
  • 8 αγκινάρες (κατεψυγμένες)
  • 3 πατάτες κομμένες
  • 5 φρέσκα κρεμμυδάκια (κομμένα σε φέτες)
  • 1 ματσάκι φρέσκος άνηθος ή μάραθος ψιλοκομμένος
  • 1/2 ποτήρι λευκό κρασί
  • 1 μικρό ποτήρι Βιτάμ Culinesse
  • Αλάτι
  • Αλεσμένο μαύρο πιπέρι
  • Χυμός λεμονιού από 2 λεμόνια
  • 2 αυγά
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το Βιτάμ Culinesse και τσιγαρίζουμε το κρέας για μερικά λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.
  2. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και λίγο νερό και αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε χαμηλή θερμοκρασία.
  3. Παράλληλα, σε άλλο σκεύος σοτάρουμε με λίγο Βιτάμ Culinesse τις αγκινάρες, τις πατάτες και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
  4. Αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
  5. Όταν το κρέας μισοψηθεί, σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τα υπόλοιπα σοταρισμένα υλικά και λίγο ζεστό νερό.
  6. Αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει, μέχρι να μαγειρευτεί καλά το κρέας και τα λαχανικά.
  7. Τέλος, ετοιμάζουμε το αυγολέμονο: χτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε σταδιακά το χυμό λεμονιού και μερικές κουταλιές ζουμί από το φαγητό.
  8. Περιχύνουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα και κουνάμε να πάει παντού.
  9. Πασπαλίζουμε το φαγητό με τον ψιλοκομμένο άνηθο ή μαϊντανό και σερβίρουμε, όσο είναι ακόμη ζεστό.