Κρέπες και βάφλες
Τηγανίτες
Μερίδες 8

Ingredients
- 2 1/2 ποτήρια χλιαρό νερό
- 1/2 ποτήρι ελαιόλαδο 'Αλτις
- 1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- Χυμός λεμονιού (από 2 λεμόνια)
- 2 κουταλιές μαγιά σε σκόνη
- 1 πρέζα αλάτι
- Βιτάμ soft (για το τηγάνισμα)
- Διάφορα φρέσκα φρούτα
- Μέλι
- Ξηροί καρποί
- Βιτάμ κλασικό
Execution
- Χτυπάμε στο μίξερ το νερό, το αλεύρι, το χυμό λεμονιού, τη μαγιά και το αλάτι. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύεουμε για λίγα λεπτά, ώσπου ο χυλός να γίνει λείος. Τον αφήνουμε για 15 λεπτά να φουσκώσει.
- Αλείφουμε με Βιτάμ ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι σε σιγανή φωτιά. Βάζουμε μια κουταλιά από το χυλό στο τηγάνι και το κινούμε, ώστε να σχηματιστεί ένας στρογγυλός δίσκος.
- Ψήνουμε και από τις δύο πλευρές, μέχρι να ροδίσουν. Επαναλαμβάνουμε, αλείφοντας κάθε λίγο το τηγάνι με Βιτάμ.
- Βάζουμε τις τηγανίτες σε πιατέλα, με χαρτί κουζίνας ανάμεσα, και τις σκεπάζουμε, για να μείνουν ζεστές.
- Τις σερβίρουμε με φρουτοσαλάτα, μέλι, ξηρούς καρπούς ή με πουρέ φρούτων, που μπορούμε να ετοιμάσουμε με Βιτάμ, χτυπώντας το να αφρατέψει, αναμεμειγμένο με πουρέ φρέσκων φρούτων της αρεσκείας μας και λίγη ζάχαρη άχνη με λίγο χυμό λεμόνι.

