use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Ihr Webbrowser ist veraltet und wird von Microsoft Windows nicht mehr unterstützt. Aktualisieren Sie auf einen neueren Browser, indem Sie eine dieser kostenlosen Alternativen herunterladen.

Λαχταριστά Donuts (Ντόνατς)

Δες συνταγή για σπιτικά Donuts (Ντόνατς) ή ελληνιστί λουκομάδες, με Βιτάμ. Εύκολες συνταγές μαγειρικής & ζαχαροπλαστικής, με φυτικό Βιτάμ

Δες συνταγή για σπιτικά Donuts (Ντόνατς) ή ελληνιστί λουκομάδες, με Βιτάμ. Εύκολες συνταγές μαγειρικής & ζαχαροπλαστικής, με φυτικό Βιτάμ

  • Χρ. μαγειρέματος4 λεπτά
  • Χρ. προετοιμασίας2 ώρες
  • Μερίδες 8
recipe image Λαχταριστά Donuts (Ντόνατς)
  • 60 g Βιτάμ Βούτυρο (λιωμένο & χλιαρό)
  • 100 g Νερό (χλιαρό)
  • 200 g Γάλα (χλιαρό)
  • 40 g Ζάχαρη
  • 5 g Αλάτι
  • 25 g νωπή ή 8 g Ξηρή Μαγιά
  • 600 g Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 αυγά ολόκληρα & 2 κρόκους αυγών
  1. Τοποθετούμε σε ένα μπολ το νερό, το γάλα, τη μαγιά και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η μαγιά. Στο ίδιο μπολ ανακατεύουμε τα αυγά, τους κρόκους, το λιωμένο Βιτάμ βούτυρο και το εκχύλισμα βανίλιας. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ρίχνουμε σταδιακά στο μείγμα, ανακατεύοντας ταυτόχρονα με ένα κουτάλι ή ένα σύρμα. (το αλεύρι και γενικά τα στερεά υλικά μας τα κοσκινίζουμε για να αποφύγουμε τους σβόλους).
  2. Ρίχνουμε αλεύρι πάνω στο πάγκο εργασίας και δουλεύουμε τη ζύμη για περίπου 5-6 λεπτά. Άμα κολλάει πολύ το ζυμάρι βάζουμε λίγο ακόμα αλεύρι (η ζύμη όμως γενικά είναι κολλώδης). Μεταφέρουμε τη ζύμη σε ένα ελαφρώς λαδομένο μπολ, το σκεπάζουμε με μεμβράνη ή πετσέτα για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να έχει διπλασιαστεί στο μέγεθος
  3. Αφού έχει φουσκώσει η ζύμη μας, τη πιέζουμε και με τα 2 χέρια μας να φύγει ο αέρας από μέσα και τη μεταφέρουμε στο πάγκο εργασίας. Ρίχνουμε λίγο αλεύρι και αρχίζουμε να την ανοίγουμε με τον πλάστη (περίπου 1 εκ. Πάχος). Κόβουμε στο επιθυμητό μέγεθος, (για ένα ‘’κανονικό’’ μέγεθος θέλουμε ένα κουπάτ 5 εκ. και εάν θέλουμε κάνουμε τρύπα στο κέντρο με ένα μικρότερο) και τα μεταφέρουμε σε λαδόκολλα. Τα αφήνουμε για περίπου 30-40 λεπτά ώστε να φουσκώσουν, σκεπάζοντάς τα με μία πετσέτα. Αποφεύγουμε να τα σκεπάσουμε με μεμβράνη μη τυχόν και κολλήσουν.
  4. Βάζουμε το λάδι τηγανίσματος να κάψει (170-180 βαθμούς κελσίου) και τηγανίζουμε τα donuts. Δεν βάζουμε πολλά κάθε φορά, περίπου 4 ώστε να χωράνε. Καθώς τηγανίζεται η μία πλευρά, με ένα κουτάλι βρέχουμε με το καυτό λάδι την από πάνω επιφάνεια ώστε να πάρει θερμοκρασία. Περίπου 1-2 λεπτά από τη κάθε πλευρά. Με μία τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε τα donuts και τα τοποθετούμε σε χαρτί για να στραγγίξουν.
  5. Αφού κρυώσουν τα donuts, σε αυτά που είναι χωρίς τρύπα, μπορούμε να τα γεμίσουμε με γέμιση της αρεσκείας που την έχουμε βάλει σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με στρογγυλό κορνέ 1 εκ. (μαρμελάδα ή κάποιο άλειμμα πραλίνας). Τα γεμίζουμε από το πλάι.