Κρέπες και βάφλες
Κρέπες με κρέμα φράουλας
Μερίδες 5

Ingredients
- 2 1/2 ποτήρια γάλα
- 2 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 4 αυγά
- 1 ποτήρι Βιτάμ Culinesse
- 1/2 κουταλάκι αλάτι
- 10 φρέσκιες φράουλες πολτοποιημένες
- 4 ποτήρια γάλα
- 8 κουταλιές ζάχαρη
- 5 κουταλιές κορν φλάουρ
- 4 κρόκοι αυγών
- Φρέσκιες φράουλες κομμένες στη μέση
- Ζάχαρη άχνη
Execution
- Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και 3 κουταλιές της σούπας Βιτάμ Culinesse σε ένα μπολ και, μόλις ενωθούν, ρίχνουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και το αλάτι, ανακατεύοντας, μέχρι να δημιουργηθεί ένας λείος χυλός.
- Αλείφουμε ένα τηγάνι με Bιτάμ Culinesse, το ζεσταίνουμε, ρίχνουμε 2 κουταλιές από το χυλό και γέρνουμε το τηγάνι κυκλικά, για να απλωθεί ο χυλός ομοιόμορφα.
- Ψήνουμε την κρέπα σε χαμηλή φωτιά, και τη γυρίζουμε, για να ψηθεί ομοιόμορφα.
- Βγάζουμε την κρέπα σε μια πιατέλα και επαναμβάνουμε τη διαδικασία, αλείφοντας, κάθε φορά, το τηγάνι με Bιτάμ Culinesse, μέχρι να τελειώσει ο χυλός.
- Σιγόοβράζουμε το γάλα με τις φράουλες σε μια κατσαρόλα και, όταν αρχίσει να φουσκώνει το γάλα, το ρίχνουμε, ανακατεύοντας διαρκώς σε ένα μπολ, όπου έχουμε προηγουμένως χτυπήσει με το αναδευτήρα τους κρόκους, τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ.
- Όταν δούμε ότι η κρέμα αρχίζει να δένει, τη ρίχνουμε ξανά στην κατσαρόλα και τη βράζουμε για 2-3 λεπτά.
- Απλώνουμε την κρέμα σε κάθε κρέπα με μια σπάτουλα, τη διπλώνουμε στη μέση και, μετά, ξανά στη μέση, ώστε να αποκτήσει κωνικό σχήμα και γαρνίρουμε με φράουλες και ζάχαρη άχνη.

