Βάφλες
Δες συνταγή για σπιτικές βάφλες με Βιτάμ. Στα γλυκά και τα φαγητά βάζουμε φυτικό Βιτάμ. Δες εδώ εύκολες συνταγές μαγειρικής & ζαχαροπλαστικής, με τα καλύτερα υλικά
Δες συνταγή για σπιτικές βάφλες με Βιτάμ. Στα γλυκά και τα φαγητά βάζουμε φυτικό Βιτάμ. Δες εδώ εύκολες συνταγές μαγειρικής & ζαχαροπλαστικής, με τα καλύτερα υλικά
Χρ. μαγειρέματος20 λεπτά
Χρ. προετοιμασίας20 λεπτά
ΔυσκολίαΕύκολη
Μερίδες 6

- 250 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 ποτήρι γάλα
- 25 γραμμάρια Βιτάμ soft
- 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- 2 αυγά
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικινγκ πάουντερ
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- Λάδι για τη φόρμα
- Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
- Βάζουμε το Βιτάμ στην κατσαρόλα και το αφήνουμε να λιώσει.
- Ξεχωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια των αυγών και τα χτυπάμε με τη ζάχαρη. Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών, μέχρι να γίνουν μαρέγκα.
- Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικινγκ πάουντερ και τα κοσκινίζουμε.
- Βάζουμε τους χτυπημένους κρόκους αυγών, το γάλα, το αλεύρι και το λιωμένο Βιτάμ μέσα στο μπολ. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά με το μίξερ. Τέλος, προσθέτουμε τα χτυπημένα ασπράδια των αυγών.
- Ζεσταίνουμε τη συσκευή για βάφλες και την αλείφουμε με λάδι. Ρίχνουμε μια μερίδα του μείγματος και την απλώνουμε. Ψήνουμε, μέχρι οι βάφλες να ροδίσουν.
- Τις έτοιμες βάφλες, τις σερβίρουμε μόνες τους ή με μαρμελάδα, σοκολάτα, μέλι, κάποιο σιρόπι όπως πετιμέζι, ή ακόμα και σκέτες. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη, πριν τις σερβίρουμε.

