use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Ihr Webbrowser ist veraltet und wird von Microsoft Windows nicht mehr unterstützt. Aktualisieren Sie auf einen neueren Browser, indem Sie eine dieser kostenlosen Alternativen herunterladen.

Βάφλες

Δες συνταγή για σπιτικές βάφλες με Βιτάμ. Στα γλυκά και τα φαγητά βάζουμε φυτικό Βιτάμ. Δες εδώ εύκολες συνταγές μαγειρικής & ζαχαροπλαστικής, με τα καλύτερα υλικά

Δες συνταγή για σπιτικές βάφλες με Βιτάμ. Στα γλυκά και τα φαγητά βάζουμε φυτικό Βιτάμ. Δες εδώ εύκολες συνταγές μαγειρικής & ζαχαροπλαστικής, με τα καλύτερα υλικά

  • Χρ. μαγειρέματος20 λεπτά
  • Χρ. προετοιμασίας20 λεπτά
  • ΔυσκολίαΕύκολη
  • Μερίδες 6
recipe image Βάφλες
  • 250 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 ποτήρι γάλα
  • 25 γραμμάρια Βιτάμ soft
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικινγκ πάουντερ
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • Λάδι για τη φόρμα
  • Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
  1. Βάζουμε το Βιτάμ στην κατσαρόλα και το αφήνουμε να λιώσει.
  2. Ξεχωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια των αυγών και τα χτυπάμε με τη ζάχαρη. Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών, μέχρι να γίνουν μαρέγκα.
  3. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικινγκ πάουντερ και τα κοσκινίζουμε.
  4. Βάζουμε τους χτυπημένους κρόκους αυγών, το γάλα, το αλεύρι και το λιωμένο Βιτάμ μέσα στο μπολ. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά με το μίξερ. Τέλος, προσθέτουμε τα χτυπημένα ασπράδια των αυγών.
  5. Ζεσταίνουμε τη συσκευή για βάφλες και την αλείφουμε με λάδι. Ρίχνουμε μια μερίδα του μείγματος και την απλώνουμε. Ψήνουμε, μέχρι οι βάφλες να ροδίσουν.
  6. Τις έτοιμες βάφλες, τις σερβίρουμε μόνες τους ή με μαρμελάδα, σοκολάτα, μέλι, κάποιο σιρόπι όπως πετιμέζι, ή ακόμα και σκέτες. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη, πριν τις σερβίρουμε.