use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Ihr Webbrowser ist veraltet und wird von Microsoft Windows nicht mehr unterstützt. Aktualisieren Sie auf einen neueren Browser, indem Sie eine dieser kostenlosen Alternativen herunterladen.

Εύκολη Σοκολατόπιτα

Δες συνταγή για λαχταριστή και ζουμερή αλλά εύκολη σοκολατόπιτα, με Βιτάμ. Εύκολες ελληνικές αλλά και διεθνής συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής, φαγητά και γλυκά με φυτικό Βιτάμ

Δες συνταγή για λαχταριστή και ζουμερή αλλά εύκολη σοκολατόπιτα, με Βιτάμ. Εύκολες ελληνικές αλλά και διεθνής συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής, φαγητά και γλυκά με φυτικό Βιτάμ

  • Χρ. μαγειρέματος25 λεπτά
  • Χρ. προετοιμασίας15 λεπτά
  • Μερίδες 10
recipe image Εύκολη Σοκολατόπιτα
  • 250 g Βιτάμ Βούτυρο
  • 250 g Σοκολάτα κουβερτούρα (ψιλοκομμένη)
  • 5 g Baking powder
  • 275 g Ζάχαρη
  • 6 μεσαία αυγά
  • 15 g Αλεύρι
  • 1 τμχ Βανιλλίνη
  • 1 πρέζα Αλάτι
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς, με αέρα.
  2. Λιώνουμε το Βιτάμ Βούτυρο με τη σοκολάτα σε bain marie ή σε φούρνο μικροκυμάτων*.
  3. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το baking powder και προσθέτουμε και το αλάτι.
  4. Ανακατεύουμε με σύρμα, σε ένα άλλο σκεύος, τα αυγά με τη ζάχαρη και τη βανιλλίνη.
  5. Προσθέτουμε μέσα στο μείγμα σοκολάτας-βουτύρου, το μείγμα των αυγών-ζάχαρης, βανιλλίνης και ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα κοσκινισμένα υλικά και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  6. Παίρνουμε ένα ταψί με βάθος περίπου 5 εκ. το και το αλοίφουμε όλο με βούτυρο. Πριν το αλευρώσουμε κόβουμε λαδόκολλα στα μέτρα της επιφάνειας του ταψιού και το τοποθετούμε στο πάτο (Πρώτα το βουτυρώνουμε και μετά βάζουμε λαδόκολλα ώστε να κολλήσει πάνω στο βούτυρο και καθώς ψήνεται να μη μπει μέσα στο μείγμα μας). Στη συνέχεια αλευρώνουμε τα πλαϊνά του ταψιού έτσι ώστε να πάει παντού το αλεύρι και μετά το αναποδογυρίζουμε και το τινάζουμε για να φύγει όσο περισσεύει και δεν έχει κολλήσει.
  7. Βάζουμε το μείγμα στο ταψί, περίπου στα 2/3 και ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 20-25 λεπτά.
  8. Αφήνουμε να κρυώσει καλά πριν το κόψουμε ή το ξεφορμάρουμε.
  9. Μπορούμε να το σερβίρουμε είτε ζεστό από φούρνο μικροκυμάτων είτε παγωμένο από το ψυγείο.