Βασιλόπιτα με Σοκολάτα
Στο site του Βιτάμ θα βρεις γιορτινή συνταγή για γιορτινή Βασιλόπιτα με σοκολάτα. Για πεντανόστιμα Χριστουγεννιάτικα γλυκά και φαγητά, βάλε Βιτάμ
- Χρόνος Προετοιμασίας20 λεπτά
- Μερίδες10
Υλικά
- 350 γραμμάρια αμυγδαλόπαστα
- 150 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
- 3 αυγά
- 100 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 50 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
- 100 γραμμάρια κουβερτούρα
- 50 γραμμάρια σκόνη αμυγδάλου
- 30 γραμμάρια κονιάκ ή μαύρο ρούμι
- 1 κουταλιά του γλυκού μπέικινγκ πάουντερ
- 100 γραμμάρια διάφορα αποξηραμένα φρούτα
- 50 γραμμάρια σταφίδα μαύρη και ξανθιά
- 1 ασπράδι αυγού
Εκτέλεση
- Χτυπάμε στο μίξερ την αμυγδαλόπαστα με την άχνη και προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα.
- Στο μεταξύ, λιώνουμε την κουβερτούρα με το Βιτάμ σε μπεν μαρί και τα ρίχνουμε στο μείγμα των αυγών και της αμυγδαλόπαστας.
- Σταματάμε το χτύπημα, ρίχνουμε το ρούμι και με μια σπάτουλα ενσωματώνουμε το αλεύρι, την αμυγδαλόσκονη και το μπέικινγκ πάουντερ.
- Περνάμε τα ξερά φρούτα και τις σταφίδες από το ασπράδι, μετά, τα περνάμε από λίγο αλεύρι και τα ρίχνουμε στο μείγμα.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C.
- Σε ένα ταψί απλώνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλας, το οποίο να καλύπτει τα τοιχώματα και να προεξέχει 4 εκατοστά.
- Γεμίζουμε με το μείγμα και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα. Το βγάζουμε από το φούρνο και ξεφορμάρουμε, αφού κρυώσει.