Βασιλόπιτα με σοκολάτα

Υλικά
  • 350 γραμμάρια αμυγδαλόπαστα
  • 150 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
  • 3 αυγά
  • 100 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 50 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
  • 100 γραμμάρια κουβερτούρα
  • 50 γραμμάρια σκόνη αμυγδάλου
  • 30 γραμμάρια κονιάκ ή μαύρο ρούμι
  • 1 κουταλιά του γλυκού μπέικινγκ πάουντερ
  • 100 γραμμάρια διάφορα αποξηραμένα φρούτα
  • 50 γραμμάρια σταφίδα μαύρη και ξανθιά
  • 1 ασπράδι αυγού
Εκτέλεση
  1. Χτυπάμε στο μίξερ την αμυγδαλόπαστα με την άχνη και προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα.
  2. Στο μεταξύ, λιώνουμε την κουβερτούρα με το Βιτάμ σε μπεν μαρί και τα ρίχνουμε στο μείγμα των αυγών και της αμυγδαλόπαστας.
  3. Σταματάμε το χτύπημα, ρίχνουμε το ρούμι και με μια σπάτουλα ενσωματώνουμε το αλεύρι, την αμυγδαλόσκονη και το μπέικινγκ πάουντερ.
  4. Περνάμε τα ξερά φρούτα και τις σταφίδες από το ασπράδι, μετά, τα περνάμε από λίγο αλεύρι και τα ρίχνουμε στο μείγμα.
  5. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C.
  6. Σε ένα ταψί απλώνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλας, το οποίο να καλύπτει τα τοιχώματα και να προεξέχει 4 εκατοστά.
  7. Γεμίζουμε με το μείγμα και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα. Το βγάζουμε από το φούρνο και ξεφορμάρουμε, αφού κρυώσει.
2018-07-27T12:46:41+00:00