use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Μπισκότα με Σοκολάτα

Δες συνταγή για σπιτικά μπισκότα με σοκολάτα και Βιτάμ. Εύκολες, παραδοσιακές ελληνικές και διεθνής συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής, με φυτικό Βιτάμ
  • 45 λεπτά
  • Χρόνος Προετοιμασίας20 λεπτά
  • Μερίδες20
recipe image Μπισκότα με σοκολάτα

Υλικά

  • 100 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
  • 50 γραμμάρια ζάχαρη
  • 100 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 30 γραμμάρια αλεύρι ολικής άλεσης
  • 100 γραμμάρια κουβερτούρα σε μικρά κομματάκια

      Εκτέλεση

      1. Αφήνουμε το Bιτάμ να μαλακώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
      2. Σπάμε τη σοκολάτα σε μικρά κομματάκια, χρησιμοποιώντας έναν πλάστη.
      3. Σε ένα μίξερ χτυπάμε το Βιτάμ μαζί με τη ζάχαρη, μέχρι το μείγμα να ασπρίσει.
      4. Προσθέτουμε τα δύο διαφορετικά αλεύρια και ανακατεύουμε, μέχρι να γίνει μια μπάλα ζύμης. Προσθέτουμε και τα κομματάκια σοκολάτας στη ζύμη και ζυμώνουμε καλά, έτσι ώστε να ενσωματωθεί η σοκολάτα στη ζύμη.
      5. Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε το φύλλο. Κόβουμε με ένα κουπ-πατ τη ζύμη σε σχήμα πτι-μπερ και τα τοποθετούμε σε μια λαμαρίνα φούρνου, την οποία έχουμε καλύψει με λαδόκολλα.
      6. Βάζουμε τη λαμαρίνα στην κατάψυξη, μέχρι να προθερμανθεί ο φούρνος στους 160°C και, στη συνέχεια, ψήνουμε για 15 λεπτά. Τα σπιτικά μπισκότα πτι-μπερ με σοκολάτα είναι έτοιμα για σερβίρισμα!