Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Χριστουγεννιάτικο carrot cake

  • Χρόνος ΜαγειρέματοςΔεν είναι διαθέσιμο
  • Χρόνος ΠροετοιμασίαςΔεν είναι διαθέσιμο
  • Μερίδες1
recipe image Χριστουγεννιάτικο carrot cake

Υλικά

  • 350 γραμμάρια αλεύρι
  • 300 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
  • 100 γραμμάρια ζάχαρη καστανή
  • 4 τεμάχια αυγά μέτρια
  • 360 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
  • 450 γραμμάρια καρότο, τριμμένο
  • 5 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ
  • 5 γραμμάρια σόδα
  • 5 γραμμάρια κανέλα
  • 2 γραμμάρια γαρίφαλο
  • Ξύσμα 1 πορτοκαλιού
  • 1 γραμμάρια μοσχοκάρυδο
  • 5 γραμμάρια αλάτι
  • 250 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
  • 400 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
  • βανίλια
  • 450 γραμμάρια τυρί κρέμα
  • 10 γραμμάρια κανέλα
  • γραμμάρια μοσχοκάρυδο
  • Ξύσμα από 3 πορτοκάλια
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Εκτέλεση

  1. Σε κάδο ανάμειξης χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να φουσκώσουν και λιώνουμε το Βιτάμ σε μπεν μαρί. Ενώνουμε τα 2 μείγματα.
  2. Μεταφέρουμε το μείγμα σε μπολ ανάμειξης και ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι, χρησιμοποιώντας μία μαρίζ (σπάτουλα σιλικόνης).
  3. Προσθέτουμε το τριμμένο καρότο και ανακατεύουμε καλά μέχρι να αφομοιωθούν όλα τα υλικά.
  4. Αδειάζουμε το μείγμα σε φόρμα κέικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο αερόθερμο φούρνο στους 170˚C για τουλάχιστον 1 ώρα. Αφήνουμε να κρυώσει, πριν σερβίρουμε
  5. Σε κάδο ανάμειξης ενσωματώνουμε με φτερό (Κ) όλα τα υλικά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει στο ψυγείο για 4-5 ώρες.
  6. * Προαιρετικά γαρνίρουμε με την κρέμα τυριού