Σάλτσα αυγολέμονο

Υλικά
  • 2 κουταλιές της σούπας Βιτάμ soft
  • 3 κοφτές κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κρόκοι αυγών σε θερμοκρασία δωματίου
  • Φρέσκο ξύσμα λεμονιού από 1 λεμόνι
  • 4 ποτήρια ζωμός (από τη σάλτσα του φαγητού)
  • Ψιλοκομμένος, φρέσκος πλατύφυλλος μαϊντανός ή άνηθος (για το σερβίρισμα)
  • Αλεσμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το Βιτάμ και το ανακατεύουμε συνεχώς σε μέτρια φωτιά με σύρμα, με το αλεύρι, μέχρι να αρχίσει να αφρίζει.
  2. Προσθέτουμε το ζωμό και το χυμό λεμονιού. Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα, το κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε έναν-έναν τους κρόκους, ανακατεύοντας με γρήγορες κινήσεις.
  3. Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και σερβίρουμε.
2018-08-02T15:14:30+00:00