Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Σάλτσα αυγολέμονο

  • Χρόνος Μαγειρέματος
  • Χρόνος Προετοιμασίας
  • Μερίδες6
recipe image Σάλτσα αυγολέμονο

Υλικά

  • 2 κουταλιές της σούπας Βιτάμ soft
  • 3 κοφτές κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κρόκοι αυγών σε θερμοκρασία δωματίου
  • Φρέσκο ξύσμα λεμονιού από 1 λεμόνι
  • 4 ποτήρια ζωμός (από τη σάλτσα του φαγητού)
  • Ψιλοκομμένος, φρέσκος πλατύφυλλος μαϊντανός ή άνηθος (για το σερβίρισμα)
  • Αλεσμένο μαύρο πιπέρι
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Εκτέλεση

  1. Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το Βιτάμ και το ανακατεύουμε συνεχώς σε μέτρια φωτιά με σύρμα, με το αλεύρι, μέχρι να αρχίσει να αφρίζει.
  2. Προσθέτουμε το ζωμό και το χυμό λεμονιού. Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα, το κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε έναν-έναν τους κρόκους, ανακατεύοντας με γρήγορες κινήσεις.
  3. Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και σερβίρουμε.