Κουλουράκια παραδοσιακά Σμυρνέικα

Υλικά
  • 3 1/2 ποτήρια Βιτάμ Culinesse
  • 14 αυγά
  • 9 κουταλιές του γλυκού μπέικινγκ πάουντερ
  • 2 κιλά αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 ποτήρι γάλα χλιαρό
  • 3 ποτήρια ζάχαρη
  • 6 βανίλιες
Εκτέλεση
  1. Βάζουμε το αλεύρι με το μπέικινγκ πάουντερ σε μπολ και κάνουμε μια λακκούβα στη μέση. Χτυπάμε τη ζάχαρη με τα 12 αυγά και το Βιτάμ και ρίχνουμε το μείγμα στη λακκούβα. Ανακατεύουμε λίγο με την άκρη των δακτύλων, παίρνοντας λίγο από το αλεύρι, και ρίχνουμε το γάλα και τις βανίλιες. Ανακατεύουμε, για να αναμειχθούν καλά όλα τα υλικά και ζυμώνουμε το μείγμα, ώσπου να έχουμε ζύμη ομοιογενή και αφράτη.
  2. Πλάθουμε τα κουλουράκια σε σχήματα της αρεσκείας μας. Διαλύουμε 2 κρόκους σε νερό και αλείφουμε με το διάλυμα του αυγού. Ψήνουμε 30-40 λεπτά σε φούρνο προθερμασμένο στους 220°C.
2018-07-26T11:52:22+00:00