Μπισκότα Angel Wings
Δες συνταγή για Μπισκότα Angel Wings (Έινγκελ Γουίνγκς) με Βιτάμ. Εύκολες, πεντανόστιμες ελληνικές αλλά και διεθνής συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής, με φυτικό Βιτάμ
- Χρόνος Προετοιμασίας45 λεπτά
- Μερίδες20
Υλικά
- 1/5 ποτήρι αλεύρι (250 γραμμάρια)
- 40 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
- 4 κρόκοι αυγών
- 4 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικινγκ πάουντερ
- Ζάχαρη άχνη (για το πασπάλισμα)
Εκτέλεση
- Ρίχνουμε το αλεύρι και το μπέικινγκ πάουντερ μέσα στο μπολ, προσθέτουμε το Βιτάμ, την κρέμα γάλακτος και τους κρόκους αυγών. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά στο μίξερ.
- Τοποθετούμε τη ζύμη στο τραπέζι και ζυμώνουμε καλά, για να επιτευχθεί μια ελαστική μάζα.
- Τυλίγουμε τη ζύμη σε αλουμινόχαρτο. Τη βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
- Ανοίγουμε την κρύα ζύμη, όσο το δυνατόν πιο λεπτή, προσθέτοντας λίγο αλεύρι, ώστε να μην κολλήσει στο τραπέζι.
- Κόβουμε την ξεδιπλώμένη ζύμη με κουπάτ σε ρόμβους, μεγέθους 3x8 εκατοστών, και κάνουμε μια εγκοπή στο κέντρο κάθε ρόμβου.
- Περνάμε τη γωνία του κάθε φτερού μέσα από την τρύπα και τα τοποθετούμε σε ένα επίπεδο δίσκο, αλειμμένο με Βιτάμ. Ψήνουμε για 8-10 λεπτά στους 180°C. Αφού κρυώσουν, τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.