Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Μπισκότα Angel wings

  • Χρόνος ΜαγειρέματοςΔεν είναι διαθέσιμο
  • Χρόνος ΠροετοιμασίαςΔεν είναι διαθέσιμο
  • Μερίδες20
recipe image Μπισκότα Angel wings

Υλικά

  • 1/5 ποτήρι αλεύρι (250 γραμμάρια)
  • 40 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
  • 4 κρόκοι αυγών
  • 4 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικινγκ πάουντερ
  • Ζάχαρη άχνη (για το πασπάλισμα)
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Εκτέλεση

  1. Ρίχνουμε το αλεύρι και το μπέικινγκ πάουντερ μέσα στο μπολ, προσθέτουμε το Βιτάμ, την κρέμα γάλακτος και τους κρόκους αυγών. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά στο μίξερ.
  2. Τοποθετούμε τη ζύμη στο τραπέζι και ζυμώνουμε καλά, για να επιτευχθεί μια ελαστική μάζα.
  3. Τυλίγουμε τη ζύμη σε αλουμινόχαρτο. Τη βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  4. Ανοίγουμε την κρύα ζύμη, όσο το δυνατόν πιο λεπτή, προσθέτοντας λίγο αλεύρι, ώστε να μην κολλήσει στο τραπέζι.
  5. Κόβουμε την ξεδιπλώμένη ζύμη με κουπάτ σε ρόμβους, μεγέθους 3x8 εκατοστών, και κάνουμε μια εγκοπή στο κέντρο κάθε ρόμβου.
  6. Περνάμε τη γωνία του κάθε φτερού  μέσα από την τρύπα και τα τοποθετούμε σε ένα επίπεδο δίσκο, αλειμμένο με Βιτάμ. Ψήνουμε για 8-10 λεπτά στους 180°C. Αφού κρυώσουν, τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.