Γλυκό με δαμάσκηνα, μέλι και κανέλα

Υλικά
  • 75 γραμμάρια απλό αλεύρι
  • 25 γραμμάρια απλό αλεύρι ολικής αλέσεως
  • 50 γραμμάρια ζάχαρη
  • Αλάτι
  • 50 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
  • 500 γραμμάρια δαμάσκηνα (φρέσκα ή αποξηραμένα)
  • 2 κουταλιές μέλι
  • 1/2 κουταλιά αλεσμένη κανέλα
  • 2 κουταλιές αλεύρι καλαμποκιού
Εκτέλεση
  1. Αναμειγνύουμε το αλεύρι, μια πρέζα αλάτι και τη ζάχαρη σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το Βιτάμ και ανακατεύουμε, μέχρι η υφή της ζύμης να μοιάζει με χοντροκομμένα ψίχουλα ψωμιού. Αυτό μπορεί να γίνει και σε μιξεράκι. Καλύπτουμε το μείγμα με μία μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο, μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.
  2. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C. Βάζουμε τα δαμάσκηνα σε ένα μικρό κατσαρολάκι και προσθέτουμε μέλι, κανέλα και τα αφήνουμε να βράσουν. Μαγειρεύουμε για περίπου 5 λεπτά, αναδεύοντας τακτικά. Στο μεταξύ, ανακατεύουμε το αλεύρι καλαμποκιού με 1 κουταλιά κρύο νερό,  το προσθέτουμε στα δαμάσκηνα και τα αφήνουμε να βράσουν για 3 λεπτά.
  3. Βάζουμε τα βρασμένα δαμάσκηνα σε ένα ρηχό πυρέξ. Ρίχνουμε τα ψίχουλα της ζύμης επάνω από τα δαμάσκηνα. Ψήνουμε σε ζεστό φούρνο για 35 λεπτά. Σερβίρεται ζεστό ή κρύο.
2018-07-10T09:24:26+00:00