Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
close menuopen menu
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
Γλυκό με δαμάσκηνα, μέλι και κανέλα
Μερίδες5
Υλικά
Ingredients
75 γραμμάρια απλό αλεύρι
25 γραμμάρια απλό αλεύρι ολικής αλέσεως
50 γραμμάρια ζάχαρη
Αλάτι
50 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
500 γραμμάρια δαμάσκηνα (φρέσκα ή αποξηραμένα)
2 κουταλιές μέλι
1/2 κουταλιά αλεσμένη κανέλα
2 κουταλιές αλεύρι καλαμποκιού
Εκτέλεση
Execution
Αναμειγνύουμε το αλεύρι, μια πρέζα αλάτι και τη ζάχαρη σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το Βιτάμ και ανακατεύουμε, μέχρι η υφή της ζύμης να μοιάζει με χοντροκομμένα ψίχουλα ψωμιού. Αυτό μπορεί να γίνει και σε μιξεράκι. Καλύπτουμε το μείγμα με μία μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο, μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C. Βάζουμε τα δαμάσκηνα σε ένα μικρό κατσαρολάκι και προσθέτουμε μέλι, κανέλα και τα αφήνουμε να βράσουν. Μαγειρεύουμε για περίπου 5 λεπτά, αναδεύοντας τακτικά. Στο μεταξύ, ανακατεύουμε το αλεύρι καλαμποκιού με 1 κουταλιά κρύο νερό, το προσθέτουμε στα δαμάσκηνα και τα αφήνουμε να βράσουν για 3 λεπτά.
Βάζουμε τα βρασμένα δαμάσκηνα σε ένα ρηχό πυρέξ. Ρίχνουμε τα ψίχουλα της ζύμης επάνω από τα δαμάσκηνα. Ψήνουμε σε ζεστό φούρνο για 35 λεπτά. Σερβίρεται ζεστό ή κρύο.