Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
close menuopen menu
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
Τάρτα μήλου με ξηρούς καρπούς
Χρόνος Μαγειρέματος30 λεπτά
Μερίδες10
Υλικά
Ingredients
500 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (κοσκινισμένο)
250 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
220 γραμμάρια ζάχαρη
1 μικρό ποτήρι κονιάκ
5 μήλα ψιλοκομμένα (χωρίς φλούδα)
150 γραμμάρια καρυδόψιχα
150 γραμμάρια ανάλατα αμύγδαλα
150 γραμμάρια σταφίδες
2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη (για τα μήλα)
1 κουταλιά της σούπας αλεσμένη κανέλα (για τα μήλα)
Λίγο αλεσμένο γαρύφαλλο
Ζάχαρη άχνη (για το πασπάλισμα)
Εκτέλεση
Execution
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλο σε κομματάκια ή τα περνάμε από το χοντρό τρίφτη και, μετά, τα ανακατεύουμε τα καλά σε ένα μπολ με την καστανή ζάχαρη, την κανέλα, το γαρύφαλλο και τους ξηρούς καρπούς.
Χτυπάμε στο μίξερ (με τους γάντζους) το Bιτάμ σε κομματάκια και τη ζάχαρη στη μεσαία ταχύτητα, μέχρι να ενωθούν. Προσθέτουμε το κονιάκ και το κοσκινισμένο αλεύρι και συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγο.
Ζυμώνουμε τη ζύμη στο χέρι, μέχρι να γίνει σφιχτή, τη χωρίζουμε στα δύο και απλώνουμε το ένα μισό σε ένα ταψάκι ή τσέρκι, αλειμμένο με Βιτάμ. Εάν δούμε ότι η ζύμη τρίβεται πολύ, την απλώνουμε μαλακά.
Βάζουμε στη μέση τα μήλα και απλώνουμε από πάνω την υπόλοιπη ζύμη. Μπορούμε, επίσης, να πλάσουμε μπαστουνάκια και να τα τοποθετήσουμε από επάνω χιαστί ή, αν η ζύμη παραείναι σφιχτή, να την τρίψουμε με τα χέρια σε όλη την επιφάνεια, για να γίνει σαν crumble, όταν ψηθεί.
Ψήνουμε την τάρτα στους 160°C για 30 περίπου λεπτά.