Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Τρουφάκια καρύδας

  • Χρόνος Μαγειρέματος30 min
  • Χρόνος ΠροετοιμασίαςNA
  • ΜερίδεςServes 40
recipe image Τρουφάκια καρύδας

Υλικά

  • 400 γραμμάρια λευκή σοκολάτα (ψιλοκομμένη)
  • 120 γραμμάρια ινδική καρύδα τριμμένη
  • 3 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
  • 60 γραμμάρια Βιτάμ Soft
  • Ξύσμα 1 λεμονιού (προαιρετικά)
  • Τριμμένη καρύδα για την επικάλυψη
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε σε μπεν μαρί το Βιτάμ, την κρέμα γάλακτος και την τριμμένη σοκολάτα.
  2. Αφήνουμε, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
  3. Ανακατεύουμε και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
  4. Προσθέτουμε το ξύσμα τoυ λεμονιού και ανακατεύουμε καλά.
  5. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο και το αφήνουμε για λίγο να σφίξει.
  6. Παίρνουμε, με ένα κουτάλι, κομματάκια στο μεγέθους ενός καρυδιού και τα πλάθουμε σε τρουφάκια.
  7. Απλώνουμε σε φαρδύ πιάτο μπόλικη ινδική καρύδα και κυλάμε μέσα τα τρουφάκια μας, έτσι ώστε να καλυφθούν καλά από όλες τις πλευρές.
  8. Τα διατηρούμε στο ψυγείο.