use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Spaghetti Carbonara (Σπαγγέτι Καρμπονάρα)

Δες συνταγή για Spaghetti Carbonara (Σπαγγέτι Καρμπονάρα) & Βιτάμ. Για μακαρονάδες, ζυμαρικά και άλλες συνταγές μαγειρικής ή ζαχαροπλαστικής, βάλε φυτικό Βιτάμ
  • Χρόνος Μαγειρέματος30 λεπτά
  • Μερίδες4
recipe image Σπαγγέτι καρμπονάρα

Υλικά

  • 500 γραμμάρια σπαγγέτι
  • 8 μέτριες φέτες πανσέτα ή μπέικον
  • 4 μέτρια αυγά
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο (προαιρετικά)
  • 120 γραμμάρια σκληρό ή ημίσκληρο τυρί
  • 4 κουταλιές Βιτάμ Soft
  • Αλάτι
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

      Εκτέλεση

      1. Βράζουμε μπόλικο νερό σε βαθιά κατσαρόλα και ετοιμάζουμε το σπαγγέτι, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
      2. Ψιλοκόβουμε την παντσέτα ή το μπέικον, ζεσταίνουμε τη μισή ποσότητα από το Βιτάμ σε αντικολλητικό βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε το αλλαντικό, μέχρι να ροδίσει.
      3. Ρίχνουμε και το σκόρδο και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά. Παράλληλα, χτυπάμε τα αυγά σε βαθύ μπολ και τα αναμειγνύουμε με το τυρί.
      4. Προσθέτουμε μια μικρή ποσότητα από το νερό, στο οποίο βράζουν τα ζυμαρικά, και ανακατεύουμε.
      5. Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και τα ρίχνουμε αμέσως στο τηγάνι. Προσθέτουμε το υπόλοιπο Βιτάμ και το μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε ζωηρά για μερικά λεπτά.
      6. Σερβίρουμε σε πιάτα, πασπαλίζοντας με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.