Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
Σκαλτσούνια
Μερίδες20
Υλικά
Ingredients
350 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 γραμμάρια ζάχαρη
200 γραμμάρια γάλα
4 κρόκοι αυγών
1 κρόκος αυγού (για το άλειμμα)
500 γραμμάρια μαλακό μυζήθρα γλυκιά
500 γραμμάρια ανθότυρο
250 γραμμάρια ζάχαρη
100 γραμμάρια μέλι
2 ασπράδια αυγών
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Εκτέλεση
Execution
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Χτυπάμε το Βιτάμ με τη ζάχαρη, προσθέτοντας μετά το αλεύρι, τους κρόκους και το γάλα.
Σε ξεχωριστό μπολ, ανακατεύουμε τα τυριά με τη ζάχαρη, το μέλι, τα ασπράδια και το ξύσμα πορτοκαλιού, μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Ανοίγουμε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο με τον πλάστη και, με ένα αναποδογυρισμένο ποτήρι ή φλιτζάνι, κόβουμε το φύλλο σε κύκλους. Βάζουμε λίγη γέμιση στο μισό κύκλο και διπλώνουμε το υπόλοιπο, από πάνω, σε σχήμα μισοφέγγαρου. Πατάμε τις άκρες, για να το σφραγίσουμε. Τοποθετούμε σε λαμαρίνα, την οποία έχουμε αλείψει με λίγο Βιτάμ.
Διαλύουμε τον κρόκο με λίγο νερό. Αλείφουμε τα σκαλτσούνια και ψήνουμε για 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν απαλά. Όταν κρυώσουν, πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη άχνη και κανέλα.