Γλυκά και ζαχαρωτά
Σκαλτσούνια
Μερίδες 20

Ingredients
- 350 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
- 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 200 γραμμάρια ζάχαρη
- 200 γραμμάρια γάλα
- 4 κρόκοι αυγών
- 1 κρόκος αυγού (για το άλειμμα)
- 500 γραμμάρια μαλακό μυζήθρα γλυκιά
- 500 γραμμάρια ανθότυρο
- 250 γραμμάρια ζάχαρη
- 100 γραμμάρια μέλι
- 2 ασπράδια αυγών
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Execution
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Χτυπάμε το Βιτάμ με τη ζάχαρη, προσθέτοντας μετά το αλεύρι, τους κρόκους και το γάλα.
- Σε ξεχωριστό μπολ, ανακατεύουμε τα τυριά με τη ζάχαρη, το μέλι, τα ασπράδια και το ξύσμα πορτοκαλιού, μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
- Ανοίγουμε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο με τον πλάστη και, με ένα αναποδογυρισμένο ποτήρι ή φλιτζάνι, κόβουμε το φύλλο σε κύκλους. Βάζουμε λίγη γέμιση στο μισό κύκλο και διπλώνουμε το υπόλοιπο, από πάνω, σε σχήμα μισοφέγγαρου. Πατάμε τις άκρες, για να το σφραγίσουμε. Τοποθετούμε σε λαμαρίνα, την οποία έχουμε αλείψει με λίγο Βιτάμ.
- Διαλύουμε τον κρόκο με λίγο νερό. Αλείφουμε τα σκαλτσούνια και ψήνουμε για 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν απαλά. Όταν κρυώσουν, πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη άχνη και κανέλα.

