use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Ihr Webbrowser ist veraltet und wird von Microsoft Windows nicht mehr unterstützt. Aktualisieren Sie auf einen neueren Browser, indem Sie eine dieser kostenlosen Alternativen herunterladen.

Ριζότο με Μπέικον, Μανιτάρια και Κόκκινο Κρασί

Δες συνταγή για λαχταριστό ριζότο με μπέικον, μανιτάρια, κόκκινο κρασί και Βιτάμ. Για ριζότο ή πιλάφι και άλλες συνταγές μαγειρικής ή ζαχαροπλαστικής, μόνο φυτικό Βιτάμ.

Δες συνταγή για λαχταριστό ριζότο με μπέικον, μανιτάρια, κόκκινο κρασί και Βιτάμ. Για ριζότο ή πιλάφι και άλλες συνταγές μαγειρικής ή ζαχαροπλαστικής, μόνο φυτικό Βιτάμ.

  • Χρ. μαγειρέματος25 λεπτά
  • Χρ. προετοιμασίας15 λεπτά
  • Μερίδες 4
recipe image Ριζότο με Μπέικον, Μανιτάρια και Κόκκινο Κρασί
  • Λίγη τριμμένη ρίγανη ή θυμάρι
  • 1 μικρό ποτήρι κόκκινο κρασί
  • 1 κουταλιά ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • 1/2 κιλό φρέσκα μανιτάρια ψιλοκομμένα
  • 4 ψιλοκομμένες φέτες μπέικον
  • 150 γραμμάρια Βιτάμ Culinesse
  • 1 ποτήρι τριμμένο τυρί παρμεζάνα ή κεφαλογραβιέρα
  • 1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο
  • 2 ποτήρια ρύζι για ριζότο ή ρύζι Καρολίνα
  • 1 μέτριο καρότο τριμμένο
  • 1 κόκκινη πιπεριά (κομμένη σε κύβους)
  • 1 πράσινη πιπεριά (κομμένη σε κύβους)
  • 1 μερίδα ζωμός λαχανικών
  • 1 1/2 μερίδα ζωμός βοδινού (διαλυμένος σε 3 1/2 ποτήρια νερό)
  • Αλάτι
  • Αλεσμένο μαύρο πιπέρι
  1. Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι 100 ml Βιτάμ Culinesse και σοτάρουμε τα μανιτάρια, το κρεμμύδι, το καρότο, το μπέικον, τις πιπεριές, το μαϊντανό, τη ρίγανη (ή το θυμάρι) και το ζωμό λαχανικών, μέχρι να πάρουν χρώμα.
  2. Προσθέτουμε το ρύζι, το υπόλοιπο Bιτάμ Culinesse, λίγο αλατοπίπερο και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε το ρύζι στη φωτιά, για να σοταριστεί καλά.
  3. Ρίχνουμε σταδιακά το κόκκινο κρασί, ανακατεύοντας συνέχεια, προσθέτουμε το ζωμό βοδινού και αφήνουμε το ρύζι στη φωτιά, μέχρι να μαλακώσει, αλλά όχι και να πιει τελείως τη σάλτσα του και να στεγνώσει.
  4. Πασπαλίζουμε το ριζότο με την παρμεζάνα και το κόκκινο κρασί και σερβίρουμε αμέσως.