use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Ριζότο Μανιταριών

Δες συνταγή για λαχταριστό ριζότο με μανιτάρια και Βιτάμ. Για ριζότο ή πιλάφι και άλλες συνταγές μαγειρικής ή ζαχαροπλαστικής, μόνο φυτικό Βιτάμ.
  • 55 λεπτά
  • Χρόνος Προετοιμασίας30 λεπτά
  • Μερίδες2
recipe image Ριζότο μανιταριών

Υλικά

  • ¾ φλιτζανιού ρύζι για ριζότο
  • Περίπου 3 φλιτζάνια ζεστό νερό ή ζωμό λαχανικών
  • 400 γραμμάρια ποικιλία μανιταριών (σε φέτες)
  • 1 κρεμμύδι ξερό (ψιλοκομμένο)
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
  • 100 γραμμάια βιτάμ
  • Φρέσκο θυμάρι
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 – 2 κουταλιές Βιτάμ

      Εκτέλεση

      1. Ζεσταίνουμε τα 100 γραμ. βιτάμ σε κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι. Προσθέτουμε τα μανιτάρια αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και περιμένουμε να βγάλουν και να απορροφήσουν τα υγρά τους. Τα αφήνουμε στην άκρη.
      2. Σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το πράσο και μόλις μαραθούν λίγο ρίχνουμε το ρύζι. Ανακατεύουμε να γυαλίσει το ρύζι.
      3. Μετά χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και αρχίζουμε να ρίχνουμε λίγο λίγο το ζεστό νερό ή τον ζωμό. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Μόλις κοντεύει να απορροφήσει το νερό προσθέτουμε λίγο ακόμη. Μετά τα πρώτα 10 περίπου λεπτά ρίχνουμε και τα μανιτάρια στο ρύζι. Η όλη διαδικασία θα σας πάρει περίπου 20 λεπτά. Τα τελευταία 10 λεπτά προσθέτετε το θυμάρι και το ξύσμα λεμονιού.
      4. Μόλις το κατεβάσετε από τη φωτιά προσθέτουμε 1-2 κουταλιές Βιτάμ και ανακατεύουμε. Το σκεπάζουμε με πετσέτα και το αφήνουμε 10 λεπτά περίπου πριν το σερβίρουμε.