Ριζότο Μανιταριών
Δες συνταγή για λαχταριστό ριζότο με μανιτάρια και Βιτάμ. Για ριζότο ή πιλάφι και άλλες συνταγές μαγειρικής ή ζαχαροπλαστικής, μόνο φυτικό Βιτάμ.
Δες συνταγή για λαχταριστό ριζότο με μανιτάρια και Βιτάμ. Για ριζότο ή πιλάφι και άλλες συνταγές μαγειρικής ή ζαχαροπλαστικής, μόνο φυτικό Βιτάμ.
Χρ. μαγειρέματος25 λεπτά
Χρ. προετοιμασίας30 λεπτά
Μερίδες 2

- ¾ φλιτζανιού ρύζι για ριζότο
- Περίπου 3 φλιτζάνια ζεστό νερό ή ζωμό λαχανικών
- 400 γραμμάρια ποικιλία μανιταριών (σε φέτες)
- 1 κρεμμύδι ξερό (ψιλοκομμένο)
- 1 πράσο ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
- 100 γραμμάια βιτάμ
- Φρέσκο θυμάρι
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 – 2 κουταλιές Βιτάμ
- Ζεσταίνουμε τα 100 γραμ. βιτάμ σε κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι. Προσθέτουμε τα μανιτάρια αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και περιμένουμε να βγάλουν και να απορροφήσουν τα υγρά τους. Τα αφήνουμε στην άκρη.
- Σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το πράσο και μόλις μαραθούν λίγο ρίχνουμε το ρύζι. Ανακατεύουμε να γυαλίσει το ρύζι.
- Μετά χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και αρχίζουμε να ρίχνουμε λίγο λίγο το ζεστό νερό ή τον ζωμό. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Μόλις κοντεύει να απορροφήσει το νερό προσθέτουμε λίγο ακόμη. Μετά τα πρώτα 10 περίπου λεπτά ρίχνουμε και τα μανιτάρια στο ρύζι. Η όλη διαδικασία θα σας πάρει περίπου 20 λεπτά. Τα τελευταία 10 λεπτά προσθέτετε το θυμάρι και το ξύσμα λεμονιού.
- Μόλις το κατεβάσετε από τη φωτιά προσθέτουμε 1-2 κουταλιές Βιτάμ και ανακατεύουμε. Το σκεπάζουμε με πετσέτα και το αφήνουμε 10 λεπτά περίπου πριν το σερβίρουμε.

