use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Ψητά κεφτεδάκια

  • Μερίδες15
recipe image Ψητά κεφτεδάκια

Υλικά

Ingredients
  • 2 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 αυγά χτυπημένα ελαφρώς
  • 1 ποτήρι γάλα
  • 1 ποτήρι γαλέτα
  • 1 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς
  • 1 μικρό ποτήρι κόκκινο κρασί
  • 2 κουταλιές ψιλοκομμένος φρέσκος μαϊντανός
  • 1/2 ποτήρι Βιτάμ Culinesse
  • 1/2 κουταλάκι αλεσμένο μαύρο πιπέρι
  • 2 ποτήρια τριμμένη ψίχα μπαγιάτικου ψωμιού
  • 1 τριμμένο μέτριο κρεμμύδι
  • 1 κοφτή κουταλιά μείγμα μυρωδικών

      Εκτέλεση

      Execution
      1. Σοτάρουμε το κρεμμύδι με μια γεμάτη κουταλιά Βιτάμ Culinesse, μέχρι να μαραθεί.
      2. Ρίχνουμε στην ψίχα ψωμιού το γάλα, τα αυγά, τον κιμά, το μείγμα μυρωδικών ή μπαχαρικών, το κρεμμύδι, το πιπέρι και μία κουταλιά μαϊντανό. Δουλεύουμε καλά το μείγμα για τα μπαλάκια από κιμά.
      3. Βρέχουμε τα χέρια μας στο κρασί, πλάθουμε το μείγμα του κιμά σε μπαλάκια, τα τυλίγουμε στη γαλέτα που έχουμε ανακατέψει με το αλεύρι, τα ξαναπλάθουμε με στεγνά πλέον χέρια και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο ταψί, όπου έχουμε λιώσει το υπόλοιπο Bιτάμ Culinesse.
      4. Ψήνουμε τα μπαλάκια από κιμά σε προθερμασμένο φούρνο στους 240°C για περίπου 30 λεπτά και τα σερβίρουμε ζεστά, πασπαλισμένα με ψιλοκομμένο μαϊντανό.