Μπισκότα Σοκολάτας
Δες συνταγή για μπισκότα σοκολάτας με Βιτάμ. Εύκολες, παραδοσιακές ελληνικές αλλά και διεθνής συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής, με φυτικό Βιτάμ
Δες συνταγή για μπισκότα σοκολάτας με Βιτάμ. Εύκολες, παραδοσιακές ελληνικές αλλά και διεθνής συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής, με φυτικό Βιτάμ
Χρ. μαγειρέματος15 λεπτά
Χρ. προετοιμασίας1 ώρες 15 λεπτά
Μερίδες 20

- 250 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό σε θερμοκρασία δωματίου
- 335 γραμμάρια ζάχαρη
- 200 γραμμάρια κουβερτούρα σε κομμάτια
- 100 γραμμάρια ψίχα καρυδιού χονδροαλεσμένη
- 100 γραμμάρια νιφάδες βρώμης
- 2 μέτρια αυγά
- 75 γραμμάρια φουντούκια (καβουρδισμένα και χονδροαλεσμένα)
- 5 γραμμάρια αλάτι
- 12 γραμμάρια μαγειρική σόδα
- 400 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2-3 αντικολλητικά χαρτιά
- Ζάχαρη άχνη (για το γαρνίρισμα)
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με τη σόδα και το αλάτι επάνω σε ένα αντικολλητικό χαρτί.
- Σε μια βαθιά λεκάνη ρίχνουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε καλά με τα χέρια μας.
- Ρίχνουμε το μείγμα σε μια λαμαρίνα, την οποία έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί, ανοίγουμε τη ζύμη σε πάχος 1 εκατοστού και τη βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει για 1 ώρα.
- Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο, την κόβουμε με κουπ-πατ στα σχέδια που θέλουμε και, προσεκτικά, με μια σπάτουλα, τοποθετούμε τα μπισκότα σε ταψί που έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί. Τα τοποθετούμε σε απόσταση το ένα από το άλλο, γιατί κατά το ψήσιμο απλώνουν.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160-170°C για 12-15 λεπτά περίπου, ανάλογα το φούρνο. Όταν κρυώσουν καλά, τα πουδράρουμε με τη ζάχαρη άχνη.

