Πασχαλινά Κουλουράκια
Δες εδώ συνταγή για Πασχαλινά Κουλουράκια με Βιτάμ. Για πεντανόστιμες, εύκολες γιορτινές Πασχαλινές συνταγές βάλε στα γλυκά και τα φαγητά σου φυτικό Βιτάμ.
- Χρόνος Προετοιμασίας20 λεπτά
- Μερίδες70
Υλικά
- 130 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό σε θερμοκρασία δωματίου
- 850 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 200 γραμμάρια ζάχαρη
- 2 μεγάλα αυγά
- 120 ml γάλα
- 1 κουταλάκι κονιάκ
- 40 ml χυμός πορτοκαλιού
- 1 κουταλιά ξύσμα πορτοκαλιού
- 2 βανίλιες σκόνη
- 1 κουταλάκι αμμωνία
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικινγκ πάουντερ
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 2 κρόκοι αυγών
Εκτέλεση
- Χτυπάμε στο μίξερ το Βιτάμ με τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψει το μείγμα και να λιώσει καλά η ζάχαρη.
- Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και τα χτυπάμε, μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα.
- Σε ένα ποτήρι με το χυμό του πορτοκαλιού, προσθέτουμε την αμμωνία.
- Ζεσταίνουμε το γάλα, ελάχιστα, και προσθέτουμε το χυμό πορτοκάλι, το κονιάκ και 2-3 κουταλιές από το αλεύρι. Ανακατεύουμε, μέχρι να γίνει χυλός.
- Στο μείγμα αυγών, βουτύρου και ζάχαρης, στο μίξερ, προσθέτουμε τις βανίλιες, το ξύσμα πορτοκαλιού και το χυλό με το γάλα.
- Χτυπάμε, για να ομογενοποιηθεί το μείγμα σε μέτρια ταχύτητα.
- Στη συνέχεια, κοσκινίζουμε το υπόλοιπο αλεύρι, ανακατεμένο με το μπέικινγκ και το αλάτι και το προσθέτουμε, σταδιακά, μέχρι να γίνει μια ζύμη μαλακή.
- Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για μισή ώρα.
- Πλάθουμε τα κουλουράκια στο σχήμα που μας αρέσει και τα τοποθετούμε σε ταψιά, τα οποία έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
- Χτυπάμε τους κρόκους με 1 κουταλιά της σούπας νερό, αλείφουμε τα κουλουράκια με πινέλο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20 λεπτά περίπου.