Τάρτα Σοκολάτας
Δες συνταγή για τάρτα σοκολάτας με Βιτάμ. Στα γλυκά και τα φαγητά βάζουμε φυτικό Βιτάμ. Δες εδώ εύκολες συνταγές μαγειρικής & ζαχαροπλαστικής, με τα καλύτερα υλικά
Δες συνταγή για τάρτα σοκολάτας με Βιτάμ. Στα γλυκά και τα φαγητά βάζουμε φυτικό Βιτάμ. Δες εδώ εύκολες συνταγές μαγειρικής & ζαχαροπλαστικής, με τα καλύτερα υλικά
Χρ. μαγειρέματος30 λεπτά
Χρ. προετοιμασίας2 ώρες 40 λεπτά
Μερίδες 6

Για τη βάση
- 100 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
- 150 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 100 γραμμάρια κακάο σε σκόνη
- 100 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
- 2 αυγά
Για τη γέμιση
- 50 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
- 200 γραμμάρια κουβερτούρα (τουλάχιστον 60% βούτυρο κακάο)
- 250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
- 25 γραμμάρια γλυκόζη
- Για τη βάση, ζυμώνουμε όλα τα υλικά και αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο, τυλιγμένο σε μεμβράνη, για μισή ώρα να ξεκουραστεί.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Αλείφουμε με Βιταμ κλασικό και αλευρώνουμε μια φόρμα για τάρτες διαμέτρου 24 cm.
- Ανοίγουμε τη ζύμη σε στρογγυλό, ψιλό φύλλο. Απλώνουμε το φύλλο στη φόρμα, έτσι ώστε να αγκαλιάζει τα τοιχώματα.
- Ψήνουμε τυφλά (τυφλά σημαίνει καλύπτουμε τη ζύμη με μεμβράνη ψησίματος και γεμίζουμε με φασόλια, για να μη φουσκώσει η ζύμη της τάρτας, καθώς ψήνεται) για 20 λεπτά.
- Αφαιρούμε τα φασόλια και ψήνουμε για 10 λεπτά ακόμη.
- Για τη γέμιση, ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα και βάζουμε την κρέμα γάλακτος να βράσει. Μόλις βράσει, την αδειάζουμε πάνω στην κουβερτούρα, προσθέτουμε τη γλυκόζη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
- Προσθέτουμε το Βιτάμ κλασικό σε κομμάτια, μέχρι να έχουμε μια λεία κρέμα.
- Αδειάζουμε την κρέμα στην τάρτα και κρυώνουμε για 2 ώρες, πριν σερβίρουμε.

