use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Ihr Webbrowser ist veraltet und wird von Microsoft Windows nicht mehr unterstützt. Aktualisieren Sie auf einen neueren Browser, indem Sie eine dieser kostenlosen Alternativen herunterladen.

Τάρτα Σοκολάτας

Δες συνταγή για τάρτα σοκολάτας με Βιτάμ. Στα γλυκά και τα φαγητά βάζουμε φυτικό Βιτάμ. Δες εδώ εύκολες συνταγές μαγειρικής & ζαχαροπλαστικής, με τα καλύτερα υλικά

Δες συνταγή για τάρτα σοκολάτας με Βιτάμ. Στα γλυκά και τα φαγητά βάζουμε φυτικό Βιτάμ. Δες εδώ εύκολες συνταγές μαγειρικής & ζαχαροπλαστικής, με τα καλύτερα υλικά

  • Χρ. μαγειρέματος30 λεπτά
  • Χρ. προετοιμασίας2 ώρες 40 λεπτά
  • Μερίδες 6
recipe image Τάρτα Σοκολάτας
Για τη βάση
  • 100 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
  • 150 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 γραμμάρια κακάο σε σκόνη
  • 100 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
  • 2 αυγά
Για τη γέμιση
  • 50 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
  • 200 γραμμάρια κουβερτούρα (τουλάχιστον 60% βούτυρο κακάο)
  • 250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
  • 25 γραμμάρια γλυκόζη
  1. Για τη βάση, ζυμώνουμε όλα τα υλικά και αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο, τυλιγμένο σε μεμβράνη, για μισή ώρα να ξεκουραστεί.
  2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  3. Αλείφουμε με Βιταμ κλασικό και αλευρώνουμε μια φόρμα για τάρτες διαμέτρου 24 cm.
  4. Ανοίγουμε τη ζύμη σε στρογγυλό, ψιλό φύλλο. Απλώνουμε το φύλλο στη φόρμα, έτσι ώστε να αγκαλιάζει τα τοιχώματα.
  5. Ψήνουμε τυφλά (τυφλά σημαίνει καλύπτουμε τη ζύμη με μεμβράνη ψησίματος και γεμίζουμε με φασόλια, για να μη φουσκώσει η ζύμη της τάρτας, καθώς ψήνεται) για 20 λεπτά.
  6. Αφαιρούμε τα φασόλια και ψήνουμε για 10 λεπτά ακόμη.
  7. Για τη γέμιση, ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα και βάζουμε την κρέμα γάλακτος να βράσει. Μόλις βράσει, την αδειάζουμε πάνω στην κουβερτούρα, προσθέτουμε τη γλυκόζη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
  8. Προσθέτουμε το Βιτάμ κλασικό σε κομμάτια, μέχρι να έχουμε μια λεία κρέμα.
  9. Αδειάζουμε την κρέμα στην τάρτα και κρυώνουμε για 2 ώρες, πριν σερβίρουμε.