use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

New York cheesecake

  • Χρόνος Μαγειρέματος50 λεπτά
  • Μερίδες10
recipe image New York cheesecake

Υλικά

Ingredients
  • 200 γραμμάρια μπισκότα τύπου digestive
  • 75 γραμμάρια Βιτάμ
  • 1 λεμόνι
  • 30 γραμμάρια κορν φλάουρ
  • 450 γραμμάρια τυρί κρέμα
  • 200 γραμμάρια μαύρη ζάχαρη
  • 16 γραμμάρια εκχύλισμα βανίλιας
  • 5 αυγά
  • Zάχαρη άχνη

      Εκτέλεση

      Execution
      1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150°C. Αλείφουμε με Βιτάμ μια φόρμα για κέικ 20 εκατοστών με αφαιρούμενη βάση.
      2. Αλέθουμε τα μπισκότα, μέχρι να γίνουν σκόνη σε ένα μπλέντερ, ή τα τοποθετούμε σε μια πλαστική σακούλα, την ακουμπάμε σε μια επιφάνεια εργασίας και θρυμματίζουμε τα μπισκότα με έναν πλάστη.
      3. Λιώνουμε το Βιτάμ σε μία κατσαρόλα και ανακατεύουμε με τα λιωμένα μπισκότα.
      4. Μοιράζουμε το μείγμα με τα μπισκότα ομοιόμορφα στη βάση της προετοιμασμένης φόρμας και πιέζουμε με το πίσω μέρος ενός κουταλιού.
      5. Ξύνουμε τη φλούδα του λεμονιού σε ένα μεγάλο μπολ. Στύβουμε το λεμόνι και προσθέτουμε 2 κουταλιές του γλυκού από το χυμό στο μπολ με το ξύσμα.
      6. Ανακατεύουμε το κορν φλάουρ με το χυμό και το ξύσμα λεμονιού στο μπολ. Έπειτα, προσθέτουμε το τυρί κρέμα, τη μαύρη ζάχαρη και τη βανίλια, χρησιμοποιώντας μια ξύλινη κουτάλα. Ανακατεύουμε καλά.
      7. Διαχωρίζουμε τον κρόκο ενός αυγού από το ασπράδι (το ασπράδι από αυτό το αυγό δεν θα χρησιμοποιηθεί). Ρίχνουμε τον κρόκο του αυγού στο μείγμα με το τυρί και προσθέτουμε και τα υπόλοιπα αυγά ένα-ένα. Ανακατεύουμε καλά.
      8. Ρίχνουμε το μείγμα με το τυρί κρέμα πάνω από τη βάση στη φόρμα. Βάζουμε τη φόρμα στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε για 50-60 λεπτά, μέχρι να δέσει η γέμιση.
      9. Κλείνουμε το φούρνο, αφήνουμε το πορτάκι του φούρνου μισάνοιχτο και αφήνουμε το cheesecake να κρυώσει μέσα στο φούρνο. Μόλις κρυώσει, το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για μία ημέρα ή και τη νύχτα, για να δέσει. Το αφαιρούμε από τη φόρμα προσεκτικά χρησιμοποιώντας ένα μακρύ μαχαίρι. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κόβουμε σε 8-10 κομμάτια.