Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Μπρουσκέτες με βασιλικό, ντομάτα και μοτσαρέλα

  • Χρόνος Μαγειρέματος10 λεπτά
  • Χρόνος ΠροετοιμασίαςΔεν είναι διαθέσιμο
  • Μερίδες4
recipe image Μπρουσκέτες με βασιλικό, ντομάτα και μοτσαρέλα

Υλικά

  • 4 φέτες μπαγκέτα της αρεσκείας σας
  • Bιτάμ Soft (για το άλειμμά τους)
  • 4 φέτες φρέσκια μοτσαρέλα
  • 1 ώριμη ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Ρίγανη, πιπέρι και αλάτι
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε τις φέτες από τη μπαγκέτα της αρεσκείας μας και αλείφουμε με το Βιτάμ Soft.
  2. Τοποθετούμε τις φέτες σε ένα ταψί και τις βάζουμε στο φούρνο ή στο γκριλ, μέχρι να πάρουν ένα όμορφο χρώμα και να γίνουν ελαφρά τραγανές στην επιφάνειά τους.
  3. Ρίχνουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα, το σκόρδο, τη ρίγανη, το πιπέρι και το αλάτι μέσα σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε όλα μαζί, για να βγουν τα αρώματά τους.
  4. Μετά, βάζουμε μία ανάλογη ποσότητα από το μείγμα της ντομάτας επάνω σε κάθε φέτα ψωμιού.
  5. Τέλος, βάζουμε και τη μοτσαρέλα πάνω από τη ντομάτα και ξαναβάζουμε τις μπρουσκέτες μέσα στο φούρνο ή στο γκριλ, μέχρι να λιώσουν ελαφρά και να κάνουν μία κρούστα.