Μπανάνες μπραζίλ
Χρόνος ΜαγειρέματοςΔεν είναι διαθέσιμο
Χρόνος ΠροετοιμασίαςΔεν είναι διαθέσιμο
Μερίδες2

Υλικά
- 1 κουταλιά μαύρη ζάχαρη
- 1 κουταλιά καφέ
- 4 ψιλοκομμένες μπανάνες
- 100 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
- 1 κουταλιά ρούμι σκούρο
- 1 κουταλιά άσπρες σταφίδες
- Χυμός λεμονιού (από 1/2 μικρό λεμόνι)
- 250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
- 1/2 κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη
Energy (kcal) | 0 kcal |
Energy (kJ) | 0 kJ |
Protein (g) | 0.0 g |
Carbohydrate incl. fibre (g) | 0.0 g |
Carbohydrate excl. fibre (g) | 0.0 g |
Sugar (g) | 0.0 g |
Fibre (g) | 0.0 g |
Fat (g) | 0.0 g |
Saturated fat (g) | 0.0 g |
Unsaturated fat (g) | 0.0 g |
Monounsaturated fat (g) | 0.0 g |
Polyunsaturated fat (g) | 0.0 g |
Trans fat (g) | 0.0 g |
Cholesterol (mg) | 0 mg |
Sodium (mg) | 0 mg |
Salt (g) | 0.00 g |
Vitamin A (IU) | 0 IU |
Vitamin C (mg) | 0.0 mg |
Calcium (mg) | 0 mg |
Iron (mg) | 0.00 mg |
Potassium (mg) | 0 mg |
Εκτέλεση
- Ετοιμάζουμε τη σαντιγί, χτυπώντας την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη άχνη στο μπλέντερ, σε δυνατή ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψουν και να σφίξουν.
- Χτυπάμε το Βιτάμ, τον καφέ και το ρούμι σε ένα άλλο μπολ, ώσπου να πήξουν, και ενσωματώνουμε το καφέ μείγμα στη σαντιγί, ανακατεύοντας καλά.
- Βάζουμε τις μπανάνες σε ένα βαθύ σκεύος, τις περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού, πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και, από πάνω, βάζουμε και τις σταφίδες.
- Τέλος, ρίχνουμε επάνω στις μπανάνες μπραζίλ την κρέμα καφέ και τις βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσουν καλά πριν σερβίρουμε.