Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Μπανάνες μπραζίλ

  • Χρόνος ΜαγειρέματοςΔεν είναι διαθέσιμο
  • Χρόνος ΠροετοιμασίαςΔεν είναι διαθέσιμο
  • Μερίδες2
recipe image Μπανάνες μπραζίλ

Υλικά

  • 1 κουταλιά μαύρη ζάχαρη
  • 1 κουταλιά καφέ
  • 4 ψιλοκομμένες μπανάνες
  • 100 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
  • 1 κουταλιά ρούμι σκούρο
  • 1 κουταλιά άσπρες σταφίδες
  • Χυμός λεμονιού (από 1/2 μικρό λεμόνι)
  • 250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
  • 1/2 κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Εκτέλεση

  1. Ετοιμάζουμε τη σαντιγί, χτυπώντας την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη άχνη στο μπλέντερ, σε δυνατή ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψουν και να σφίξουν.
  2. Χτυπάμε το Βιτάμ, τον καφέ και το ρούμι σε ένα άλλο μπολ, ώσπου να πήξουν, και ενσωματώνουμε το καφέ μείγμα στη σαντιγί, ανακατεύοντας καλά.
  3. Βάζουμε τις μπανάνες σε ένα βαθύ σκεύος, τις περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού, πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και, από πάνω, βάζουμε και τις σταφίδες.
  4. Τέλος, ρίχνουμε επάνω στις μπανάνες μπραζίλ την κρέμα καφέ και τις βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσουν καλά πριν σερβίρουμε.