Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
close menuopen menu
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
Μιλφέιγ με κάστανα και μαρόν γλασέ
Χρόνος Μαγειρέματος30 λεπτά
Μερίδες5
Υλικά
Ingredients
150 γραμμάρια κουβερτούρα
1 μικρό ποτήρι Grand Marnier
100 γραμμάρια σαντιγί
1 φύλλο κατεψυγμένη σφολιάτα
1/2 κιλό κάστανα
1 αυγό
150 γραμμάρια κοπανισμένα μαρόν γλασέ
50 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
150 γραμμάρια ζάχαρη (και ένα κουταλάκι για τα φύλλα)
Εκτέλεση
Execution
Βράζουμε τα κάστανα. Στο μεταξύ, αφήνουμε τη σφολιάτα να ξεπαγώσει. Χωρίζουμε το φύλλο σφολιάτας σε 3 ίσα, μακρόστενα κομμάτια. Πασπαλίζουμε τα κομμάτια σφολιάτας με τη ζάχαρη. Τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα και τα ψήνουμε για 15 λεπτά περίπου ή, ώσπου να πάρουν χρώμα, σε φούρνο προθερμασμένο στους 200°C.
Καθαρίζουμε τα κάστανα και τα περνάμε από το μύλο των λαχανικών. Χτυπάμε σε μπόλ τα 150 γραμμάρια ζάχαρη με τα 150 γραμμάρια Βιτάμ. Ρίχνουμε, εξακολουθώντας το χτύπημα, τον κρόκο αυγού, τα 100 γραμμάρια Grand Marnier, σταδιακά, και τα 150 γραμμάρια τριμμένη κουβερτούρα. Προσθέτουμε τα μαρόν γλασέ και τα 100 γραμμάρια σαντιγί και ανακατεύουμε.
Απλώνουμε το 1/3 της κρέμας κάστανου στο 1 φύλλο σφολιάτας. Τοποθετούμε επάνω στην κρέμα το άλλο φύλλο. Απλώνουμε άλλο 1/3 κρέμας κάστανο και από πάνω τοποθετούμε το τελευταίο φύλλο και την υπόλοιπη κρέμα κάστανο. Διακοσμούμε με μαρόν γλασέ.