Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
close menuopen menu
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
Μελιτζανόπιτα
Μερίδες10
Υλικά
Ingredients
1 κουταλάκι ψιλοκομμένος φρέσκος άνηθος
2 αυγά
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη κανέλα
1 μικρό ποτήρι λευκό κρασί
1 κιλό μελιτζάνες φλάσκες (κομμένες σε κύβους)
600 γραμμάρια μοσχαρίσιος κιμάς
150 γραμμάρια Βιτάμ Culinesse
2 κουταλιές τριμμένη παρμεζάνα
400 γραμμάρια φύλλο κρούστας
3 τριμμένα κρεμμύδια
2 κουταλιές ρύζι Καρολίνα
1 μέτρια ψιλοκομμένη ντομάτα
2 κύβοι ζωμού λαχανικών ή κοτόπουλου
Αλάτι
Αλεσμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
Execution
Σοτάρουμε τα κρεμμύδια με τα 50 γραμμάρια Βιτάμ Culinesse, προσθέτουμε τις μελιτζάνες και τον κιμά, για να σοταριστούν και αυτά, και σβήνουμε με το κρασί.
Μόλις εξατμιστεί το κρασί, προσθέτουμε τη ντομάτα, την κανέλα, τον άνηθο, το ρύζι και αλατοπίπερο. Έπειτα, προσθέτουμε το ζωμό και αφήνουμε την κατσαρόλα για άλλο 1 λεπτό στη φωτιά, πριν την αποσύρουμε.
Χτυπάμε τα αυγά με την κεφαλογραβιέρα και την παρμεζάνα και τα ανακατεύουμε με το μείγμα της μελιτζάνας και του κιμά.
Αλείφουμε ένα ταψί με λίγο από το υπόλοιπο Bιτάμ Culinesse, στρώνουμε μέσα τα μισά φύλλα (καλά αλειμμένα ένα-ένα με Bιτάμ Culinesse), από πάνω απλώνουμε τη γέμιση της μελιτζανόπιτας και, τέλος, τα υπόλοιπα φύλλα, αλειμμένα και αυτά με Bιτάμ Culinesse.
Χαράζουμε τη μελιτζανόπιτα, τη ραντίζουμε με λίγο κρύο νερό και την ψήνουμε για 30-40 λεπτά σε φούρνο προθερμασμένο στους 200°C.