use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Ihr Webbrowser ist veraltet und wird von Microsoft Windows nicht mehr unterstützt. Aktualisieren Sie auf einen neueren Browser, indem Sie eine dieser kostenlosen Alternativen herunterladen.
Πίτα

Μελιτζανόπιτα

  • Μερίδες 10
recipe image Μελιτζανόπιτα
Ingredients
  • 1 κουταλάκι ψιλοκομμένος φρέσκος άνηθος
  • 2 αυγά
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη κανέλα
  • 1 μικρό ποτήρι λευκό κρασί
  • 1 κιλό μελιτζάνες φλάσκες (κομμένες σε κύβους)
  • 600 γραμμάρια μοσχαρίσιος κιμάς
  • 150 γραμμάρια Βιτάμ Culinesse
  • 2 κουταλιές τριμμένη παρμεζάνα
  • 400 γραμμάρια φύλλο κρούστας
  • 3 τριμμένα κρεμμύδια
  • 2 κουταλιές ρύζι Καρολίνα
  • 1 μέτρια ψιλοκομμένη ντομάτα
  • 2 κύβοι ζωμού λαχανικών ή κοτόπουλου
  • Αλάτι
  • Αλεσμένο μαύρο πιπέρι
Execution
  1. Σοτάρουμε τα κρεμμύδια με τα 50 γραμμάρια Βιτάμ Culinesse, προσθέτουμε τις μελιτζάνες και τον κιμά, για να σοταριστούν και αυτά, και σβήνουμε με το κρασί.
  2. Μόλις εξατμιστεί το κρασί, προσθέτουμε τη ντομάτα, την κανέλα, τον άνηθο, το ρύζι και αλατοπίπερο. Έπειτα, προσθέτουμε το ζωμό και αφήνουμε την κατσαρόλα για άλλο 1 λεπτό στη φωτιά, πριν την αποσύρουμε.
  3. Χτυπάμε τα αυγά με την κεφαλογραβιέρα και την παρμεζάνα και τα ανακατεύουμε με το μείγμα της μελιτζάνας και του κιμά.
  4. Αλείφουμε ένα ταψί με λίγο από το υπόλοιπο Bιτάμ Culinesse, στρώνουμε μέσα τα μισά φύλλα (καλά αλειμμένα ένα-ένα με Bιτάμ Culinesse), από πάνω απλώνουμε τη γέμιση της μελιτζανόπιτας και, τέλος, τα υπόλοιπα φύλλα, αλειμμένα και αυτά με Bιτάμ Culinesse.
  5. Χαράζουμε τη μελιτζανόπιτα, τη ραντίζουμε με λίγο κρύο νερό και την ψήνουμε για 30-40 λεπτά σε φούρνο προθερμασμένο στους 200°C.