Πίτα
Μελιτζανόπιτα
Μερίδες 10

Ingredients
- 1 κουταλάκι ψιλοκομμένος φρέσκος άνηθος
- 2 αυγά
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη κανέλα
- 1 μικρό ποτήρι λευκό κρασί
- 1 κιλό μελιτζάνες φλάσκες (κομμένες σε κύβους)
- 600 γραμμάρια μοσχαρίσιος κιμάς
- 150 γραμμάρια Βιτάμ Culinesse
- 2 κουταλιές τριμμένη παρμεζάνα
- 400 γραμμάρια φύλλο κρούστας
- 3 τριμμένα κρεμμύδια
- 2 κουταλιές ρύζι Καρολίνα
- 1 μέτρια ψιλοκομμένη ντομάτα
- 2 κύβοι ζωμού λαχανικών ή κοτόπουλου
- Αλάτι
- Αλεσμένο μαύρο πιπέρι
Execution
- Σοτάρουμε τα κρεμμύδια με τα 50 γραμμάρια Βιτάμ Culinesse, προσθέτουμε τις μελιτζάνες και τον κιμά, για να σοταριστούν και αυτά, και σβήνουμε με το κρασί.
- Μόλις εξατμιστεί το κρασί, προσθέτουμε τη ντομάτα, την κανέλα, τον άνηθο, το ρύζι και αλατοπίπερο. Έπειτα, προσθέτουμε το ζωμό και αφήνουμε την κατσαρόλα για άλλο 1 λεπτό στη φωτιά, πριν την αποσύρουμε.
- Χτυπάμε τα αυγά με την κεφαλογραβιέρα και την παρμεζάνα και τα ανακατεύουμε με το μείγμα της μελιτζάνας και του κιμά.
- Αλείφουμε ένα ταψί με λίγο από το υπόλοιπο Bιτάμ Culinesse, στρώνουμε μέσα τα μισά φύλλα (καλά αλειμμένα ένα-ένα με Bιτάμ Culinesse), από πάνω απλώνουμε τη γέμιση της μελιτζανόπιτας και, τέλος, τα υπόλοιπα φύλλα, αλειμμένα και αυτά με Bιτάμ Culinesse.
- Χαράζουμε τη μελιτζανόπιτα, τη ραντίζουμε με λίγο κρύο νερό και την ψήνουμε για 30-40 λεπτά σε φούρνο προθερμασμένο στους 200°C.

