Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Μακαρόνια με κιμά και μελιντζάνες στο φούρνο

  • Χρόνος Μαγειρέματος
  • Χρόνος Προετοιμασίας
  • Μερίδες4
recipe image Μακαρόνια με κιμά και μελιντζάνες στο φούρνο

Υλικά

  • 400 γραμμάρια μακαρόνια
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια
  • 1 μελιτζάνα
  • 6 ντομάτες
  • 50 γραμμάρια τυρί φέτα
  • 4 κουταλιές Βιτάμ Culinesse
  • 200 γραμμάρια μοσχαρίσιος κιμάς
  • 6 κουταλιές πατέ ελιάς
  • 2 κουταλιές ψίχουλα ψωμιού
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220°C. Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες στο πακέτο. Στραγγίζουμε.
  2. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια. Κόβουμε τις μελιτζάνες και τις ντομάτες. Βάζουμε τη φέτα στο μπλέντερ, μέχρι να γίνει ψίχουλα ή τη θρυμματίζουμε με ένα πιρούνι.
  3. Στο μεταξύ, ζεσταίνουμε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι. Ρίχνουμε το Βιτάμ Culinesse στo τηγάνι, και, αφού ζεσταθεί, προσθέτουμε το κρεμμύδι. Τηγανίζουμε για 3 λεπτά, ανακατεύοντας.
  4. Προσθέτουμε τον κιμά και ανακατεύουμε για ακόμη 3 λεπτά. Προσθέτουμε τη ντομάτα και τη μελιτζάνα και ανακατεύουμε. Τηγανίζουμε για ακόμη 8 λεπτά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά. Ρίχνουμε στο πατέ ελιάς τα βρασμένα μακαρόνια και τη μισή φέτα.
  5. Βάζουμε τα μακαρόνια σε ένα ταψί και προσθέτουμε την υπόλοιπη φέτα και, από πάνω, τα ψίχουλα ψωμιού. Ψήνουμε στο φούρνο, μέχρι να ροδίσουν.