Ζυμαρικά
Μακαρόνια με κιμά και μελιντζάνες στο φούρνο
Μερίδες 4

Ingredients
- 400 γραμμάρια μακαρόνια
- 2 μεγάλα κρεμμύδια
- 1 μελιτζάνα
- 6 ντομάτες
- 50 γραμμάρια τυρί φέτα
- 4 κουταλιές Βιτάμ Culinesse
- 200 γραμμάρια μοσχαρίσιος κιμάς
- 6 κουταλιές πατέ ελιάς
- 2 κουταλιές ψίχουλα ψωμιού
Execution
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220°C. Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες στο πακέτο. Στραγγίζουμε.
- Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια. Κόβουμε τις μελιτζάνες και τις ντομάτες. Βάζουμε τη φέτα στο μπλέντερ, μέχρι να γίνει ψίχουλα ή τη θρυμματίζουμε με ένα πιρούνι.
- Στο μεταξύ, ζεσταίνουμε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι. Ρίχνουμε το Βιτάμ Culinesse στo τηγάνι, και, αφού ζεσταθεί, προσθέτουμε το κρεμμύδι. Τηγανίζουμε για 3 λεπτά, ανακατεύοντας.
- Προσθέτουμε τον κιμά και ανακατεύουμε για ακόμη 3 λεπτά. Προσθέτουμε τη ντομάτα και τη μελιτζάνα και ανακατεύουμε. Τηγανίζουμε για ακόμη 8 λεπτά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά. Ρίχνουμε στο πατέ ελιάς τα βρασμένα μακαρόνια και τη μισή φέτα.
- Βάζουμε τα μακαρόνια σε ένα ταψί και προσθέτουμε την υπόλοιπη φέτα και, από πάνω, τα ψίχουλα ψωμιού. Ψήνουμε στο φούρνο, μέχρι να ροδίσουν.

