Λαχανικά
Κροκετάκια με πατάτες
Μερίδες 15

Ingredients
- Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κρόκοι αυγών
- 1 ασπράδι αυγού
- Γαλέτα
- Αρκετό Βιτάμ Culinesse (για το τηγάνισμα)
- 1 κιλό πατάτες
- 1 μείγμα μυρωδικών
- Αλάτι
- Αλεσμένο μαύρο πιπέρι
Execution
- Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις πλένουμε και τις κόβουμε σε τέταρτα. Τις βράζουμε με λίγο αλάτι, μέχρι να μαλακώσουν, και τις στραγγίζουμε.
- Ξαναβάζουμε τις πατάτες στην κατσαρόλα, σε σιγανή φωτιά, για να στεγνώσουν, και, πριν κρυώσουν, τις περνάμε από τη μηχανή του πουρέ.
- Χτυπάμε ελαφρώς τους 2 κρόκους αυγών με λίγο πιπέρι και μείγμα μυρωδικών ή μπαχαρικών. Τους προσθέτουμε στον πουρέ, χτυπάμε καλά το μείγμα και το βάζουμε στο ψυγείο.
- Όταν το μείγμα για τα κροκετάκια με πατάτες παγώσει και σφίξει, φτιάχνουμε με αυτό μπαλάκια, τα αλευρώνουμε και τα βουτάμε, πρώτα στο ασπράδι αυγού, χτυπημένο με 2 κουταλιές νερό, και, ύστερα, σε γαλέτα.
- Βάζουμε πάλι τα κροκετάκια με πατάτες στο ψυγείο και τα αφήνουμε για μισή ώρα, πριν τα τηγανίσουμε σε μπόλικο καυτό Βιτάμ Culinesse, και τα σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

