Λαχανικά
Μανιταρόσουπα
Χρ. μαγειρέματος30 λεπτά
Μερίδες 4

Ingredients
- Αλεσμένο μαύρο πιπέρι
- Φρέσκος χυμός λεμονιού από 1/2 λεμόνι
- 1/2 κιλό μανιτάρια φρέσκα
- 1/2 πακέτο Βιτάμ soft
- Λίγη σκόνη σκόρδου
- 1 κύβος ζωμού βοδινού
- 1 κουταλιά φρέσκος άνηθος ψιλοκομμένος
- 1 μικρό ποτήρι λευκό κρασί
- Αλάτι
- 1/2 ποτήρι γάλα
- 3 κουταλιές τριμμένη παρμεζάνα ή κεφαλογραβιέρα
Execution
- Πλένουμε τα μανιτάρια προσεκτικά και τα σκουπίζουμε. Κόβουμε τα κοτσάνια τους και τα βάζουμε να βράσουν με 1 φλιτζάνι νερό περίπου. Σουρώνουμε το ζουμί, το κρατάμε και πετάμε τα κοτσάνια. Ψιλοκόβουμε τα υπόλοιπα μανιτάρια.
- Ζεσταίνουμε τη μισή ποσότητα Βιτάμ σε κατσαρόλα και σοτάρουμε τα μανιτάρια. Σβήνουμε με το κρασί. Ρίχνουμε το ζουμί που κρατήσαμε (2 φλιτζάνια ζουμί περίπου)μ καθώς και 1 φλιτζάνι νερό, το υπόλοιπο Βιτάμ, τον κύβο, αλάτι, πιπέρι, τον άνηθο, το σκόρδο. Αφήνουμε τη σούπα στη φωτιά 10 λεπτά περίπου.
- Λίγο πριν αποσύρουμε τη σούπα από τη φωτιά, ρίχνουμε το γάλα και το τυρί, δοκιμάζουμε και, αν χρειάζεται, αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε αμέσως.

