Χριστουγεννιάτικη semifreddo τερίνα σοκολάτας
Χρόνος ΜαγειρέματοςNA
Χρόνος ΠροετοιμασίαςNA
ΜερίδεςServes 10

Υλικά
- 1 κιλό κουβερτούρα (κομμένη σε κομμάτια)
- 10 αυγά
- 300 γραμμάρια ζάχαρη
- 100 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
- 5 φύλλα ζελατίνης (μουλιασμένα σε κρύο νερό)
- Διάφανη μεμβράνη
- 2 μικρά ποτήρια (σφηνάκια) Bailey's ή Kahlua
- Φιλέ αμυγδάλου καβουρδισμένο και ρόδι (για διακόσμηση)
Energy (kcal) | 0 kcal |
Energy (kJ) | 0 kJ |
Protein (g) | 0.0 g |
Carbohydrate incl. fibre (g) | 0.0 g |
Carbohydrate excl. fibre (g) | 0.0 g |
Sugar (g) | 0.0 g |
Fibre (g) | 0.0 g |
Fat (g) | 0.0 g |
Saturated fat (g) | 0.0 g |
Unsaturated fat (g) | 0.0 g |
Monounsaturated fat (g) | 0.0 g |
Polyunsaturated fat (g) | 0.0 g |
Trans fat (g) | 0.0 g |
Cholesterol (mg) | 0 mg |
Sodium (mg) | 0 mg |
Salt (g) | 0.00 g |
Vitamin A (IU) | 0 IU |
Vitamin C (mg) | 0.0 mg |
Calcium (mg) | 0 mg |
Iron (mg) | 0.00 mg |
Potassium (mg) | 0 mg |
Εκτέλεση
- Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και, μόλις φουσκώσει, τη βάζουμε για λίγο στο ψυγείο. Λιώνουμε τη σοκολάτα με το Βιτάμ σε μπεν μαρί, σε χαμηλή προς δυνατή θερμοκρασία.
- Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν.
- Βγάζουμε τη λιωμένη σοκολάτα από τη φωτιά και προσθέτουμε τη ζελατίνα, τους κρόκους και το λικέρ και ανακατεύουμε ελαφρά.
- Τέλος, παίρνουμε μικρές ποσότητες από τη χτυπημένη μαρέγκα και την ανακατεύουμε πολύ ελαφρά με το μείγμα της σοκολάτας.
- Με ένα μουσκεμένο χαρτί, βρέχουμε τα εσωτερικά τοιχώματα της κάθε φόρμας (μακρόστενης ή στρογγυλής) και τοποθετούμε τη διάφανη μεμβράνη, ώστε να ξεφορμαριστεί η τερίνα εύκολα.