use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Ihr Webbrowser ist veraltet und wird von Microsoft Windows nicht mehr unterstützt. Aktualisieren Sie auf einen neueren Browser, indem Sie eine dieser kostenlosen Alternativen herunterladen.
Σνακ

Κουραμπιέδες Αμυγδάλου

Στο site του Βιτάμ θα βρεις γιορτινή συνταγή για γιορτινούς Κουραμπιέδες Αμυγδάλου. Για πεντανόστιμα Χριστουγεννιάτικα γλυκά και φαγητά, βάλε Βιτάμ

Στο site του Βιτάμ θα βρεις γιορτινή συνταγή για γιορτινούς Κουραμπιέδες Αμυγδάλου. Για πεντανόστιμα Χριστουγεννιάτικα γλυκά και φαγητά, βάλε Βιτάμ

  • Χρ. μαγειρέματος25 λεπτά
  • Χρ. προετοιμασίας20 λεπτά
  • Μερίδες 80
recipe image Κουραμπιέδες Αμυγδάλου
  • 250 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
  • 4 κουταλιές σούπας ζάχαρη
  • 1 κρόκος αυγού
  • 2 κουταλιές σούπας λικέρ της αρεσκείας μας
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι
  • 1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού αμυγδαλόψιχα αποφλοιωμένη και καβουρδισμένη
  • 1 κουταλάκι μπέικινγκ πάουντερ
  • 1 βανίλια
  • Ανθόνερο και ζάχαρη άχνη
  1. Κοσκινίζουμε σε λεκάνη το αλεύρι και το αναμιγνύουμε με το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια.
  2. Ρίχνουμε το Βιτάμ στο μπολ του μίξερ και το χτυπάτε για 5 λεπτά περίπου στη δυνατή ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 5 λεπτά περίπου. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τον κρόκο και το λικέρ. Τα χτυπάμε για λίγο όλα μαζί, βάζουμε το γάντζο στο μίξερ και αρχίζουμε να ρίχνουμε λίγο-λίγο το αλεύρι.
  3. Ζυμώνουμε πολύ καλά το μείγμα, ώστε να πάρουμε μια ζύμη που να πλάθεται εύκολα.
  4. Σταματάμε το μίξερ, παίρνουμε κομμάτια από τη ζύμη και ανοίγουμε σε χοντρό φύλλο. Κόβουμε με κουπ πατ σε αστεράκια ή κάποιο άλλο σχήμα της αρεσκείας μας. Τους βάζουμε σε ταψί ή λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί και τους ψήνουμε σε μέτριο φούρνο, για 20-25 λεπτά περίπου.
  5. Μόλις ψηθούν, τους βγάζουμε σε πιατέλα, τους ραντίζουμε με το ανθόνερο και τους πασπαλίζουμε με μπόλικη ζάχαρη άχνη.