Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
close menuopen menu
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
Χωριάτικα λουκάνικα με σάλτσα μαυροδάφνης
Μερίδες4
Υλικά
Ingredients
100 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
500 γραμμάρια χωριάτικο λουκάνικο (κομμένο σε φέτες)
1 πράσινη πιπεριά (κομμένη σε λεπτές φέτες)
4 φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε φέτες
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό (κομμένο σε λεπτές φέτες)
1/2 ματσάκι φρέσκος μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
100 γραμμάρια σταφίδες
1 ποτήρι του κρασιού μαυροδάφνη
1/2 ποτήρι του κρασιού λευκό ξηρό κρασί
Αλάτι
Αλεσμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
Execution
Λιώνουμε το Βιτάμ σε ένα σκεύος σε χαμηλή φωτιά, ρίχνουμε μέσα όλα τα λαχανικά και σοτάρουμε, μέχρι να μαραθούν.
Προσθέτουμε και τα κομμένα λουκάνικα, συνεχίζοντας το μαγείρεμα.
Μόλις τα λουκάνικα είναι σχεδόν έτοιμα, ρίχνουμε τις σταφίδες και σβήνουμε με το λευκό κρασί.
Αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε, μέχρι να μειωθούν τα υγρά τους.
Ρίχνουμε τη μαυροδάφνη και αφήνουμε τη σάλτσα να δέσει.