Κρέας
Χωριάτικα λουκάνικα με σάλτσα μαυροδάφνης
Μερίδες 4

Ingredients
- 100 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
- 500 γραμμάρια χωριάτικο λουκάνικο (κομμένο σε φέτες)
- 1 πράσινη πιπεριά (κομμένη σε λεπτές φέτες)
- 4 φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε φέτες
- 1 μέτριο κρεμμύδι ξερό (κομμένο σε λεπτές φέτες)
- 1/2 ματσάκι φρέσκος μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 100 γραμμάρια σταφίδες
- 1 ποτήρι του κρασιού μαυροδάφνη
- 1/2 ποτήρι του κρασιού λευκό ξηρό κρασί
- Αλάτι
- Αλεσμένο μαύρο πιπέρι
Execution
- Λιώνουμε το Βιτάμ σε ένα σκεύος σε χαμηλή φωτιά, ρίχνουμε μέσα όλα τα λαχανικά και σοτάρουμε, μέχρι να μαραθούν.
- Προσθέτουμε και τα κομμένα λουκάνικα, συνεχίζοντας το μαγείρεμα.
- Μόλις τα λουκάνικα είναι σχεδόν έτοιμα, ρίχνουμε τις σταφίδες και σβήνουμε με το λευκό κρασί.
- Αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε, μέχρι να μειωθούν τα υγρά τους.
- Ρίχνουμε τη μαυροδάφνη και αφήνουμε τη σάλτσα να δέσει.

