Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
close menuopen menu
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
Κέικ με προζύμι
Χρόνος Μαγειρέματος1 ώρες
Μερίδες10
Υλικά
Ingredients
150 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
2/3 ποτήρι γάλα
1/2 ποτήρι μαγιά
3/4 ποτήρι ζάχαρη
5 κρόκοι αυγών
3 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
125 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
3/4 ποτήρι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2/5 του ποτηριού ζάχαρη
Εκτέλεση
Execution
Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη, προσθέτουμε τη μαγιά (ήδη μουσκεμένη σε ζεστό γάλα) και μισό ποτήρι αλεύρι. Το αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 10 λεπτά.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι και, τέλος, ρίχνουμε το λιωμένο Βιτάμ.
Ζυμώνουμε τη ζύμη με το χέρι, μέχρι η επιφάνειά της να γίνει λεία, γυαλιστερή και να ξεκολλάει από το χέρι.
Καλύπτουμε μια ορθογώνια φόρμα, με διαστάσεις 25x35 εκατοστά, με χαρτί ψησίματος. Τοποθετούμε τη ζύμη στη φόρμα, την απλώνουμε ομοιόμορφα και την αφήνουμε να φουσκώσει.
Ανακατεύουμε το Βιτάμ, το αλεύρι και τη ζάχαρη στο μίξερ. Στη συνέχεια, ζυμώνουμε με τα δάχτυλά μας, για να αποκτήσουμε τρίμματα.
Ψεκάζουμε τη φουσκωμένη ζύμη με τα τρίμματα και ψήνουμε στους 160°C για περίπου 60 λεπτά.