Κέικ
Κέικ με προζύμι
Χρ. μαγειρέματος1 ώρες
Μερίδες 10

Ingredients
- 150 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
- 2/3 ποτήρι γάλα
- 1/2 ποτήρι μαγιά
- 3/4 ποτήρι ζάχαρη
- 5 κρόκοι αυγών
- 3 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 125 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
- 3/4 ποτήρι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2/5 του ποτηριού ζάχαρη
Execution
- Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη, προσθέτουμε τη μαγιά (ήδη μουσκεμένη σε ζεστό γάλα) και μισό ποτήρι αλεύρι. Το αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 10 λεπτά.
- Στη συνέχεια, προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι και, τέλος, ρίχνουμε το λιωμένο Βιτάμ.
- Ζυμώνουμε τη ζύμη με το χέρι, μέχρι η επιφάνειά της να γίνει λεία, γυαλιστερή και να ξεκολλάει από το χέρι.
- Καλύπτουμε μια ορθογώνια φόρμα, με διαστάσεις 25x35 εκατοστά, με χαρτί ψησίματος. Τοποθετούμε τη ζύμη στη φόρμα, την απλώνουμε ομοιόμορφα και την αφήνουμε να φουσκώσει.
- Ανακατεύουμε το Βιτάμ, το αλεύρι και τη ζάχαρη στο μίξερ. Στη συνέχεια, ζυμώνουμε με τα δάχτυλά μας, για να αποκτήσουμε τρίμματα.
- Ψεκάζουμε τη φουσκωμένη ζύμη με τα τρίμματα και ψήνουμε στους 160°C για περίπου 60 λεπτά.

