use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Ihr Webbrowser ist veraltet und wird von Microsoft Windows nicht mehr unterstützt. Aktualisieren Sie auf einen neueren Browser, indem Sie eine dieser kostenlosen Alternativen herunterladen.
Κέικ

Κέικ με προζύμι

  • Χρ. μαγειρέματος1 ώρες
  • Μερίδες 10
recipe image Κέικ με προζύμι
Ingredients
  • 150 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
  • 2/3 ποτήρι γάλα
  • 1/2 ποτήρι μαγιά
  • 3/4 ποτήρι ζάχαρη
  • 5 κρόκοι αυγών
  • 3 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 125 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
  • 3/4 ποτήρι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2/5 του ποτηριού ζάχαρη
Execution
  1. Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη, προσθέτουμε τη μαγιά (ήδη μουσκεμένη σε ζεστό γάλα) και μισό ποτήρι αλεύρι. Το αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 10 λεπτά.
  2. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι και, τέλος, ρίχνουμε το λιωμένο Βιτάμ.
  3. Ζυμώνουμε τη ζύμη με το χέρι, μέχρι η επιφάνειά της να γίνει λεία, γυαλιστερή και να ξεκολλάει από το χέρι.
  4. Καλύπτουμε μια ορθογώνια φόρμα, με διαστάσεις 25x35 εκατοστά, με χαρτί ψησίματος. Τοποθετούμε τη ζύμη στη φόρμα, την απλώνουμε ομοιόμορφα και την αφήνουμε να φουσκώσει.
  5. Ανακατεύουμε το  Βιτάμ, το αλεύρι και τη ζάχαρη στο μίξερ. Στη συνέχεια, ζυμώνουμε με τα δάχτυλά μας, για να αποκτήσουμε τρίμματα.
  6. Ψεκάζουμε τη φουσκωμένη ζύμη με τα τρίμματα και ψήνουμε στους 160°C για περίπου 60 λεπτά.