Cake Pops Καρύδας με Λευκή Σοκολάτα
Δες συνταγή για cake pops καρύδας με λευκή σοκολάτα & Βιτάμ. Για μπισκότα, κέικ και συνταγές μαγειρικής ή ζαχαροπλαστικής, βάλε φυτικό Βιτάμ
Δες συνταγή για cake pops καρύδας με λευκή σοκολάτα & Βιτάμ. Για μπισκότα, κέικ και συνταγές μαγειρικής ή ζαχαροπλαστικής, βάλε φυτικό Βιτάμ
Χρ. μαγειρέματος1 ώρες
Χρ. προετοιμασίας20 λεπτά
ΔυσκολίαΕύκολη
Μερίδες 20
Υλικά για το κέικ
- 100 γραμμάρια Βιτάμ Soft
 - 65 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό
 - 90 γραμμάρια ζάχαρη
 - 55 γραμμάρια ινδοκάρυδο
 - 2 μεγάλα αυγά
 - 30 ml ρούμι
 - 110 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
 - 1/4 κουταλάκι του γλυκού μπέικινγκ πάουντερ
 - 1 κάψουλα βανιλίνη
 - Ελάχιστο αλάτι
 
Υλικά για το frosting
- 110 g Βιτάμ κλασικό
 - 220 γραμμάρια τυρί κρέμα
 - 160 g ζάχαρη κρυσταλλική ψιλή ή μαύρη
 - 160 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
 - 1 βανίλια
 - 1 πρέζα αλάτι
 - ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ 100 g Καραμέλα έτοιμη (από ζαχαρούχο γάλα)
 
Υλικά για την επικάλυψη
- 500 γραμμάρια λευκή σοκολάτα
 - Ξύλινα στικς 6-8 εκατοστών
 
Για την προετοιμασία του κέικ
- Μία ημέρα νωρίτερα ετοιμάζουμε το κέικ, για να είναι κρύο. Στον κάδο του μίξερ βάζουμε όλα τα υλικά και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα για 3 λεπτά
 - Μεταφέρουμε σε αντικολλητική φόρμα 20 εκατοστών και ψήνουμε για 45-50 λεπτά στους 180°C
 - Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει καλά.
 
Για το frosting
- Χτυπάμε στο μίξερ τη κρέμα τυριού μαζί με το Βιτάμ μέχρι να ομογενοποιηθούν
 - Προσθέτουμε τις ζάχαρες και το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει το μείγμα μας
 - Προσθέτουμε και τη καραμέλα με σπάτουλα ή στο μίξερ
 - Γαρνίρουμε από πάνω από το cake.
 
Για την προετοιμασία των cake pops
- Σε ένα μπολ θρυμματίζουμε το κέικ και ανακατεύουμε με το frosting που ετοιμάσαμε
 - Πλάθουμε μπαλίτσες, περίπου 40 γραμμάρια η καθεμία ή μικρότερες, βυθίζουμε ένα ξύλινο καλαμάκι σε καθεμία και τα τοποθετούμε στην κατάψυξη, μέχρι να ετοιμάσουμε την σοκολάτα.
 
Για την προετοιμασία της σοκολατένιας επικάλυψης
- Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και αφήνουμε να πέσει η θερμοκρασία της. Βουτάμε τα cake pops στη σοκολάτα και τα ακουμπάμε σε αντικολλητικό χαρτί, για να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα για περίπου 2 ώρες.
 
    
    



