Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Γρήγορη μηλόπιτα

  • Χρόνος Μαγειρέματος45 λεπτά
  • Χρόνος ΠροετοιμασίαςΔεν είναι διαθέσιμο
  • Μερίδες10
recipe image Γρήγορη μηλόπιτα

Υλικά

  • 500 γραμμάρια κοσκινισμένο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 250 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
  • 220 γραμμάρια ζάχαρη
  • 1 μικρό ποτήρι (σφηνάκι) κονιάκ
  • 5 ψιλοκομμένα μήλα χωρίς φλούδα
  • 2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη (για τα μήλα)
  • Λίγο αλεσμένο γαρύφαλλο
  • Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Εκτέλεση

  1. Αρχικά, καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε κομματάκια ή τα περνάμε από το χοντρό τρίφτη.
  2. Τα βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με την καστανή ζάχαρη, την κανέλα και το γαρύφαλλο. Ανακατεύουμε και τα αφήνουμε για την ώρα στην άκρη.
  3. Βάζουμε στο μίξερ τους γάντζους, χτυπάμε το Βιτάμ σε κομματάκια με τη ζάχαρη στη μεσαία ταχύτητα, μέχρι να ενωθούν. Συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγο ακόμα και προσθετουμε το κονιάκ με το κοσκινισμένο αλεύρι.
  4. Ζυμώνουμε λίγο με το χέρι, μέχρι να έχουμε μια σφιχτή ζύμη, την οποία χωρίζουμε στα δύο.
  5. Το ένα μισό το απλώνουμε σε ένα ταψάκι ή τσέρκι, αλειμμένο με Bιτάμ (αν η ζύμη τρίβεται πολύ, την απλώνουμε λίγο-λίγο).
  6. Βάζουμε στη μέση τα μήλα, από επάνω απλώνουμε την υπόλοιπη ζύμη και, εάν θέλουμε, πλάθουμε μπαστουνάκια και τα τοποθετούμε από επάνω χιαστί ή, εάν είναι πολύ σφιχτή η ζύμη, την τρίβουμε με τα χέρια σε όλη την επιφάνεια, για να γίνει σαν crubmle, όταν ψηθεί.
  7. Τέλος, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 45-50 λεπτά και, όταν ροδοκοκκινίσει αρκετά από επάνω, τη βγάζουμε.